ROMA ŞI LONDRA SE OPUN MAJORĂRII BUGETULUI UE

14.11.2012
Foto: tb.bizwiz.ro

Premierul britanic, David Cameron, şi omologul său italian, Mario Monti, şi-au exprimat - marţi, la Roma - dezacordul faţă de proiectele de creştere a bugetului Uniunii Europene, relatează AFP.

 

'Nu putem continua să creştem cheltuielile UE. UE trebuie să înceapă să trăiască în funcţie de mijloacele sale', a afirmat Cameron în cursul unei conferinţe de presă comune cu Monti.

 

'Vrem, de asemenea, un buget cu perspectivă spre viitor, dar suntem mai puţin convinşi de necesitatea de a reduce bugetul UE', a declarat Monti.

 

'Dacă aş recurge la forma britanică de înţelegere, aş spune că poziţiile noastre comportă puncte care nu sunt aliniate complet', a adăugat el.

 

În schimb, cei doi premieri au fost de acord cu necesitatea de a se acţiona rapid pentru aplicarea deciziilor luate de Consiliul European pentru a se relansa creşterea economică, anunţînd că vor scrie o scrisoare comună conducătorilor UE.

 

'Credem amîndoi că avem un atu unic cu piaţa unică cea mai mare în lume. Trebuie să ne concentrăm şi mai mult asupra ei', a estimat Cameron.

 

El a ameninţat că îşi va folosi dreptul de veto bugetului dacă acesta va include o creştere a cheltuielilor, în timp ce bugetele naţionale sunt obiectul unor reduceri.

 

Sursaagerpres.ro
 

Publică un comentariu nou

CAPTCHA
Vă rugăm să răspundeţi la întrebare pentru a evita SPAM-ul
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.