RUSIA ELABOREAZĂ PENTRU MOLDOVENII CU INTERDICȚIE CONDIȚII ATENUANTE DE INTRARE ÎN ȚARĂ

08.02.2017
MAI, MAE și FSB-ul din Rusia elaborează pentru moldovenii cu interdicție condiții atenuante de intrare în Rusia
 

MAI a elaborat un proiect de lege, care prevede înăsprirea sancțiunilor pentru imigranții ilegali, acum imigranții din țările din Uniunea Economică Eurasiatică vor fi expulzați din Rusia, în cazul în care aceștia nu au un contract de muncă încheiat. În plus, pentru infractori este prevăzută și o amendă.

 

Autorii documentului propun introducerea amenzii pentru lipsa contractului de muncă sau a contractului juridico-civil în sumă de la 2 mii pînă la 5 mii de ruble, cu deportarea administrativă din Rusia. Pentru funcționari este prevăzută amenda de la 25 mii pînă la 50 mii de ruble, pentru persoane juridice - de la 250 mii pînă la 800 de mii de ruble sau suspendarea activității pentru o perioadă de la 14 pînă la 90 de zile.

 

Din lista țărilor Uniunii Economice Eurasiatice fac parte: Armenia, Kîrgîzstan, Kazahstan, Rusia și Belarus. Și cetățenii Belarus sînt scutiți de obținerea cartelei de migrație, adică cetățenii acestor țări nu vor cădea sub incidența acestor condiții. În prezent Ministerul Afacerilor de Interne (MAI), Ministerul Afacerilor Externe (MAE) și FSB-ul din Rusia lucrează asupra elaborării condițiilor atenuante de intrare în Rusia, pentru imigranții din Moldova, cărora li s-a interzis anterior intrarea în țară din cauza încălcărilor legislației migrației. Potrivit experților, în prezent această interdicție este valabilă pentru 70 de mii de cetățeni ai acestei țări.


Sursa: Izvestia
 

Publică un comentariu nou

CAPTCHA
Vă rugăm să răspundeţi la întrebare pentru a evita SPAM-ul
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.