RUSIA ESTE GATA SĂ DISCUTE CU SUA DESPRE PREȚURI EGALE PENTRU VIZE

17.01.2019
 

Această declaraţie a fost făcută, în cadrul unui interviu pentru RIA Novosti, de către vice-ministrul de externe al FR, Evgheni Ivanov, comentînd situația cu prețurile vizei americane pentru cetățenii ruși, mai ales decizia de scumpire a vizei americane de la 1 ianuarie, 2019, de la 160 dolari pînă la 303 dolari

 

Evgheni Ivanov a explicat că cetățenii țărilor străine cu care Federația Rusă nu are tratate internaționale care stabilesc taxe pentru eliberarea vizelor, plătesc taxe în cuantumul stabilit de legislația rusă în vigoare.

Nu există nici o careva atitudine preconcepută față de cetățenii americani. După ce unele amendamente la legislația rusească au intrat în vigoare, în ianuarie, 2017, taxele pentru americani, precum și pentru cetățenii altor țări (Marea Britanie, Arabia Saudită) au devenit diferențiate în funcție de frecvenţa vizelor: 90 dolari pentru o viză unică de intrare, 144 pentru o viză de dublă intrare şi 270 dolari pentru vize cu intrări multiple. Dacă viza este emisă în regim de urgenţă (în decurs de 1-3 zile), atunci taxa, respectiv, se dublează.

 

În urma consultărilor cu partea americană, s-a decis examinarea chestiunii privind stabilirea aceluiași cost cu privire la vize. Ordinul Ministerului de Externe al Rusiei, care prevede o procedură separată pentru calcularea costului vizei pentru cetățenii americani - în proporție directă cu costul vizei SUA pentru cetăţenii ruși - este acum înregistrată la Ministerul Justiției din Rusia. După înregistrare și publicare oficială, acesta va intra în vigoare.

„Păcat că partenerii americani au mers pe calea majorării taxelor de viză, în ciuda disponibilității acestor informații pentru ei. Sîntem pregătiți pentru un dialog cu SUA", a declarat vice-ministrul Afacerilor Externe al FR.

Potrivit lui, în același timp, în ceea ce privește viza americană pentru ruși, problema ţine nu doar de aspectul de preţ.

 

„Este aproape imposibil să o obții din cauza duratei procedurii. Anterior, nu am avut probleme majore – am semnat, în 2010, cu SUA un acord privind călătoriile cu vize și lucram bine. Rușii primeau vize ani cu intrări multiple pentru o perioadă de trei ani, numărul vizelor noastre cu intrări multiple pentru cetățenii americani a crescut, de asemenea, în ultimii ani, pînă la 80% din toate vizele emise au fost multiple. Acum, pentru a obține un interviu pentru obținerea unei vize americane în Rusia, trebuie să așteptați aproximativ 10 luni. În același timp, emitem vize, la fel ca înainte, fără a crea probleme inutile pentru americanii de rînd, în ciuda faptului că două consulate rusești din Statele Unite – cel din San Francisco și cel din Seattle – prin încălcarea normelor general acceptate ale dreptului internațional, au fost închise de autoritățile americane, astfel a crescut multiplu solicitarea birourilor consulare", a spus Evgheni Ivanov.

Publică un comentariu nou

CAPTCHA
Vă rugăm să răspundeţi la întrebare pentru a evita SPAM-ul
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.