SĂRBĂTOAREA VINULUI ÎN MOLDOVA VA FI MARCATĂ CU O SĂPTĂMÎNĂ MAI DEVREME

07.06.2012
Foto: thejewishweek.com

Autorităţile Moldovei au decis să sărbătorească Ziua Naţională a Vinului în luna octombrie, două zile şi cu o săptămînă mai devreme decît de obicei. Aceasta se prevede în decizia luată de Guvern. Conform acestei hotărîri, Ziua Naţională a Vinului va fi marcată nu în a doua duminică din octombrie, aşa cum a fost anterior, ci în primele zile de sîmbătă şi duminică din octombrie.

 

Potrivit ministrului Agriculturii şi Industriei Alimentare al Republicii Moldova, Vasile Bumacov, schimbarea datelor de celebrare a Zilei Naţionale a Vinului a fost realizată la solicitarea vinificatorilor, datorită faptului că, pe parcursul ultimilor zece ani de organizare a evenimentelor festive, din anul 2002, în a doua duminică a lunii octombrie, în ţară au fost înregistrate condiţii meteo nefavorabile – ploi, temperaturi scăzute, care au împiedicat desfăşurarea bună a activităţilor planificate. În plus, Ziua Naţională a Vinului de multe ori a coincis cu Hramul capitalei Moldovei (Ziua oraşului), sărbătorit anual pe 14 octombrie.

 

Ministrul Agriculturii a menţionat ca Ziua Naţională a Vinului va fi sărbătorită în mod tradiţional nu numai la Chişinău, dar şi în toate localităţile din ţară. În capitala Moldovei, evenimentele festive se vor desfăşura la Centrul Internaţional de Expoziţii "Moldexpo", care dispune de infrastructura necesară, locuri de parcare, suprafeţe expoziţionale, ce pot fi utilizate în caz de ploaie etc.


Sursa: noi.md

Publică un comentariu nou

CAPTCHA
Vă rugăm să răspundeţi la întrebare pentru a evita SPAM-ul
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.