SCRISOARE CĂTRE CONDUCEREA DE VÎRF A UE: “AVEM NEVOIRE DE RUSIA ŞI CHINA”

23.02.2012
Foto: euronews

Am ajutat Grecia. Foarte bine! Acum e momentul să modificăm strategia de dezvoltare economică a Europei. Iată ideea de bază a scrisorii colective, pe care 12 state-membre ale Uniunii Europene au adresat-o preşedintelui UE şi al Comisiei Europene. În particular, în mesajul către Van Rompuy şi Baroso se conţine un apel privind dezvoltarea relaţiilor comerciale cu Rusia, China şi SUA.

 

“ Este o scrisoare prin care se cer acţiuni concrete în vederea finalizării procesului de formare a pieţei unice: este vorba de servicii, resurse energetice, produse digitale. Trebuie să fim siguri că promovăm, în primul rînd, inovaţiile, că Europa reduce gradul de control al economiei de către stat şi contribuie la creşterea economică. Astfel vom putea încheia tranzacţii cu ţările cu cel mai rapid ritm de dezvoltare”, a declarat premierul britanic David Cameron.

 

În scrisoarea respectivă semnată, printre altele, de Marea Britanie şi Spania, se specifică faptul că a venit momentul să se schimbe accentele de pe măsurile drastice de austeritate privind mijloacele bugetare din zona euro pe rezolvarea altei probleme prioritare – criza creşterii economice.


Sursa: euronews

Publică un comentariu nou

CAPTCHA
Vă rugăm să răspundeţi la întrebare pentru a evita SPAM-ul
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.