SPANIA ȘI-A DESCHIS HOTARELE PENTRU TURIȘTI

08.06.2021

 

 

Începînd cu 7 iunie, Spania și-a deschis granițele pentru turiștii vaccinați împotriva coronavirusului și a permis navelor de croazieră să acosteze în porturile sale. Despre acest lucru a anunțat compania spaniolă de radio și televiziune RTVE.


Astfel, potrivit documentului Ministerului Sănătății și Ministerului Afacerilor Interne al Spaniei, călătorul trebuie să depună mai întîi o cerere privind scopul intrării în țară și să confirme efectuarea ciclului complet de vaccinare.

Pentru a face acest lucru, trebuie de completat un chestionar printr-o aplicație specială cu cel puțin două săptîmâni înainte de trecerea hotarului. La sfîrșitul înregistrării, programul va crea un cod QR pe care trebuie să îl prezentați la controlul pașapoartelor.


Se precizează că pentru a intra în țară, turiștii trebuie să fie vaccinați cu Pfizer, Moderna, AstraZeneca, Janssen, Sinopharm sau Sinovac-Coronavac. Vaccinurile rusești nu sînt incluse în această listă.
Încă nu este clar dacă Spania este deschisă și turiștilor moldoveni. Ministerul Afacerilor Externe al Republicii Moldova încă nu a confirmat sau negat această informație.

 

După cum s-a anunțat anterior, cetățenii vor putea călători în Uniunea Europeană fără vaccinuri și fără certificate electronice COVID. Dreptul lor la libera circulație nu va fi încălcat. Cu toate acestea, acești cetățeni vor trebui să prezinte certificatul cu un rezultat negativ la testul pentru COVID-19 sau să respecte regimul de carantină/autoizolare.


Acest lucru rezultă din răspunsurile oficialilor UE în ceea ce privește funcționarea certificatelor electronice COVID (UE Digital COVID Certificat sau EUDCC), introduse de către Uniunea Europeană de la 1 iulie 2021 pentru a putea călători în UE.

UE subliniat că noul certificat nu va fi o condiție pentru libera circulație în blocul comunitar.


În buletinul informativ emis de Comisia Europeană se menționează faptul că "nu există nicio discriminare împotriva celor care nu au fost vaccinați. Persoanele care nu au fost vaccinate ar trebui să aibă posibilitatea de a continua să-și exercite drepturile de liberă circulație, la necesitate ținînd cont de restricții, cum ar fi testarea sau carantina/autoizolarea".

Publică un comentariu nou

CAPTCHA
Vă rugăm să răspundeţi la întrebare pentru a evita SPAM-ul
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.