SPERANŢA NAŢIONALEI IRLANDEZE LA GIMNASTICĂ RITMICĂ: LA CHIŞINĂU ERA ALTFEL, MAI VESEL!

29.01.2019
 

Are 12 ani şi este născută la Chişinău. În clasa întîi, a păşit pragul liceului Ion Creangă din capitală. Din 2015, împreună cu părinţii Diana şi Oleg Guzun, s-a mutat cu traiul în Irlanda, în orăşelul Naas. Mama fetiţei spune că:

 

„În Irlanda, Valeria s-a acomodat foarte uşor, peste două luni reuşea deja să discute cu copii în engleză şi să înţeleagă temele. Profesorii sînt foarte mulţumiţi de ea, la fiecare adunare aud doar cuvinte de laudă în adresa ei, deoarece orice însărcinare primeşte, ei sînt siguri că o va îndeplini cu succes. Şi-a făcut prieteni din primul an la şcoală, precum şi la antrenamentele de gimnastică.

 

Ea a fost prima din familie care s-a adaptat în Irlanda”. Valeria a început să facă gimnastică la vîrsta de şapte ani, ghidată de Natalia Podgainaia, din cadrul liceului „Dacia”, unde a participat pentru prima dată la competiţii, iar prima sa medalie de la competiţia Moldovanocika 2015 i-a adus locul doi. La momentul actual, se antrenează în Irlanda, la clubul sportiv „Elite”, cu fosta campioană olimpică în grup a Bulgariei în 2005, Kristina Ranghelova. Face parte din Echipa Naţională de Gimnastică Ritmică, categoria Juniori a Irlandei, iar la prima sa competiţie naţională a luat locul 1. Participă şi la competiţiile în grup, unde doi ani la rînd a luat locul 1, la Compeţiile Naţionale în grup cu 5 cercuri.

 

Acum Valeria se antrenează foarte mult şi îşi doreşte ca împreună cu Echipa Naţională de Gimnastică Ritmică, categoria Juniori, a Irlandei să participe la competiţiile internaţionale. Alt hobby al Valeriei este să pozeze. A fost model timp de doi ani consecutiv, prezentînd rochiile pentru prima împărtăşanie, pentru salonul Cathy's Communion Dresses. Visează să se filmeze într-un show TV. Cu toate că se simte în apele ei în Irlanda, îi este foarte dor de Moldova, de bunici, verişori şi prietenii de acasă. „Îi lipsesc distracţiile de acasă, mereu zice că la Chişinău era altfel, mai vesel. Îi este dor de fructele proaspete rupte din copac, nu cumpărate”, a mai spus doamna Guzun.

Publică un comentariu nou

CAPTCHA
Vă rugăm să răspundeţi la întrebare pentru a evita SPAM-ul
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.