SUA A CREAT 215.000 DE LOCURI DE MUNCĂ

07.04.2016
SUA a creat 215.000 de locuri de muncă
 

Economia Statelor Unite a creat 215.000 de noi locuri de muncă luna trecută, mai puține decât în februarie, când au fost create 242.000 de posturi, dar peste estimările analiștilor. Salariul mediu orar a avansat ușor, la 25,43 de dolari, de la 25,35 de dolari cu o lună în urmă, potrivit datelor furnizate de Biroul de statistică a muncii din SUA.

 

Analiștii contactați de MarketWatch estimau crearea a circa 203.000 de locuri de muncă în martie.

 

Rata șomajului a urcat din nou la 5%, de la 4,9% în februarie. Indicatorul a coborât, în ianuarie, pentru prima dată în ultimii 8 ani sub nivelul de 5%.

Atât evoluția salariului mediu, cât și numărul locurilor de muncă sunt indicatori urmăriți de Rezerva Federală (Fed) a SUA atunci când adoptă deciziile de politică monetară.

 

 Evoluția pozitivă de pe piața muncii și creșterea salariului încurajează anticipările analiștilor privind o nouă majorare a dobânzii cheie în SUA, dar nu mai devreme de luna iunie.

 

Luna aceasta, Fed a menținut dobânda cheie la 0,25-0,5%, în linie cu așteptările piețelor, însă a revizuit în scădere estimarea privind rata dobânzii la final de an, de la 1,4% la 0,9%. Banca centrală americană preconizează creșterea dobânzii cheie în doar două etape în 2016, față de patru majorări anticipate anterior.

 

Totodată, președintele Fed, Janet Yellen, a declarat săptămâna aceasta că este nevoie de prudență în majorarea ratelor de dobândă, ceea ce a întărit convingerile investitorilor că instituția nu va majora dobânda cheie la ședința de politică monetară, care va avea loc luna aceasta.

 

Sursa: profit.ro

Publică un comentariu nou

CAPTCHA
Vă rugăm să răspundeţi la întrebare pentru a evita SPAM-ul
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.