SUA: IRANUL ARE UN ROL DĂUNĂTOR ÎN REZOLVAREA CRIZEI DIN SIRIA

10.08.2012
Foto: golos-ameriki.ru

Iranul are un rol dăunător în rezolvarea crizei din Siria. Aceasta este poziţia Statelor Unite, anunţată de ambasadorul american la ONU, Susan Rice. Declaraţia vine în momentul în care la Teheran are loc o întrunire internaţională dedicată conflictului din Siria.

 

"Nu există dubii despre faptul că Iranul joacă un rol dăunător, nu doar în Siria, dar în regiune, prin susţinerea activă a regimului Bashar al-Assad", a declarat ambasadorul SUA la ONU, Susan Rice.

 

Oficialul american a ţinut să menţioneze că Iranul, împreună cu mişcarea libaneză Hezbollah şi regimul lui Bashar al Assad de la Damasc, au format o axă de rezistenţă în regiune. Rice a declarat că situaţia actuală în Siria este în favoarea rebelilor şi că Assad este din ce în ce mai izolat politic. Aceasta a adăugat că americanii vor continua să sprijine opoziţia siriană, prin ajutor politic şi material.


Ulterior, în cadrul unei conferinţe de presă, ambasadorul SUA a mai spus că observatorii ONU în Siria, care sunt neînarmaţi, nu trebuie să rămână în această ţară după 19 august şi a subliniat că trebuie găsite soluţii alternative. Declaraţiile au fost făcute în contextul în care la Teheran a început o conferinţă consultativă privind situaţia în Siria, la care participă reprezentanţi a 29 de ţări. Iranul a avertizat că este împotriva unei intervenţii în această ţară cuprinsă de violenţe.

 

"Republica islamică Iran este împotriva oricărei intervenţii internaţionale şi militare în Siria şi susţine eforturile ONU în rezolvarea crizei din această ţară", a spus ministrul de Externe al Iranului, Ali Akbar Salehi.

 

Comunitatea internaţională caută soluţii pentru Siria, în timp ce în mai multe oraşe din această ţară, în special la Aleppo, continuă luptele sângeroase. Violenţele au început acum 17 luni, iar numărul morţilor se ridică la aproape 20 de mii, potrivit organizaţiilor pentru drepturile omului.


Sursa: golos-ameriki.ru

Publică un comentariu nou

CAPTCHA
Vă rugăm să răspundeţi la întrebare pentru a evita SPAM-ul
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.