SUBIECTUL PROTEJĂRII CETĂȚENILOR CU DUBLĂ CETĂȚENIE A FOST DISCUTATĂ LA MAEIE

07.09.2018
 

Subiectul protejării cetățenilor cu dublă cetățenie a fost discutat în cadrul dialogului consular moldo-romîn.


Aspectele colaborării consulare moldo-romîne au fost discutate de secretarul general de stat, Mihail Căpățînă, cu secretarul general MAE al Romîniei, Cosmin Dinescu.


În cadrul dialogului, Mihail Căpățînă și Cosmin Dinescu au avut un schimb de opinii privind stadiul actual al relaţiilor dintre state, examinat aspectele de bază ale cooperării între cele două state în domeniul consular, precum și implementarea prevederilor Tratatului dintre Republica Moldova şi Romînia privind asistenţa juridică în materie civilă şi penală, protejarea drepturilor şi intereselor cetăţenilor pe teritoriul ambelor state, inclusiv protejarea cetățenilor care dețin cetățenia ambelor state și care se întîmpină cu situații dificile în străinătate.


Un alt subiect important inclus pe agenda consultărilor a fost schimbul de informaţii privind experienţa părţilor în procesul de modernizare a serviciilor consulare. În context a fost evidenţiată importanţa perfecţionării şi îmbunătăţirii serviciilor consulare prestate cetăţenilor ambelor state, fiind convenit asupra desfășurării în timpul apropiat a consultărilor consulare bilaterale la Chișinău.
 

Publică un comentariu nou

CAPTCHA
Vă rugăm să răspundeţi la întrebare pentru a evita SPAM-ul
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.