SUBIECTUL REDESCHIDERII SECŢIEI CONSULARE A ISRAELULUI LA CHIŞINĂU A FOST DISCUTAT LA MAEIE

26.08.2015
 

Secretarul General al Ministerului Afacerilor Externe şi Integrării Europene, Anatol Vangheli, a avut o întrevedere cu Ambasadorul Extraordinar şi Plenipotenţiar al Statului Israel în Republica Moldova, cu reşedinţa la Ierusalim, E.S. dl Oren David.

 

În cadrul întrevederii a fost efectuat un schimb amplu de opinii privind stadiul actual al relaţiilor moldo-israeliene şi perspectivele de dezvoltare.

 

În particular, cei doi oficial au discutat despre redeschiderea secţiei consulare a Statului Israel la Chişinău în timpul apropiat, oportunitatea organizării consultărilor bilaterale şi au abordat subiecte ce ţin de transportul aerian dintre cele două ţări şi angajarea muncitorilor Republicii Moldova în sfera construcţiilor din Israel.

 

Reamintim că activitatea secţiei consulare a Reprezentanţei Ambasadei Statului Israel la Chişinău a fost sistată începând cu data de 19 iulie.

 

Potrivit autorităţilor israeliene, decizia a fost luată încontextul micşorării numărului desolicităripentruvize, caurmareaaboliriivizelordescurtă şederepentrucetăţeniiRepubliciiMoldova înIsrael, la 15 decembrie 2014.

 

 

În prezent, cetăţenii moldoveni urmează să se adreseze pentru servicii consulare la secţia consulară a Ambasadei Statului Israel la Bucureşti:

Bucureşti, Piaţa Unirii, Bd. Dimitrie Cantemir nr. 1 Tronson 2+3, Sector 4

Telefon: (0040-21) 302 85 68.

 

De menționat că de regulă, activitatea unui serviciu consular nu se limetează doar la examinarea dosarelor pentru vizele de scurt sejur. Reiese că pentru întrebări ce țin de reunificarea familiei, eliberarea vizelor de muncă (vize de lung sejur), de studii, cetățenii vor apela la serviciul consular al Statului Israel în România. Tot aici se înscriu și cetăţenii moldoveni еxpulzați anterior din Statul Israel, care doresc, după expirarea termenelor de restricţii aplicate, să călătorească în această ţară. De asemenea, aceștia se vor adresa la Ambasada Statului Israel din România, pentru a primi acceptul corespunzător de a intra pe teritoriul israelian.

Publică un comentariu nou

CAPTCHA
Vă rugăm să răspundeţi la întrebare pentru a evita SPAM-ul
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.