TOP 10 CELE MAI SCUMPE INSULE ARTIFICIALE DIN LUME.

Foto: iexclusivnews.ro

În goana investitorilor dupa cît mai mult teren, pe care pot construi zgîrie-nori sau centre de relaxare, există cîţiva oameni de afaceri, care au intuit o nişă mai puşin exploatată: insulele artificiale de teren. Iar ofertele sunt cît mai variate, pe fiecare din aceste insule exista hoteluri care ofera fie relaxare, fie sunt adevarate oaze de tehnologie, scrie Business Insider.


1. Insulele Amwaj
Insulele din Bahrein au fost construite în 2006 cu o investiţie de 1,5 miliarde de dolari. In plus, sunt singurele insule din zonă, unde străinii pot deţine teren. Casele sunt construite pe marginea oceanului şi prevăzute cu docuri.


2. Dubai Palm Jumeriah
Dubai-ul se poate mîndri cu cea mai mare insulă artificială din lume, care a costat 12 miliarde de dolari. Pentru construcţia insulei au fost folosite 94 de milioane de metri cubi de nisip şi 7 milioane de tone de roca. In acest paradis plutitor au fost fost adusi chiar şi 28 de delfini şi a fost recreat un recif.


3. Umihotaru
Vazuta din spatiu, insula Umihotaru arată ca o limbă de pămînt, care se întinde de-a lungul golfului Tokyo pînă în mijlocului apei. De acolo, maşinile intră într-un tunel,care face legătura cu insula.


4. Harbor Island
Insula Harbor a fost într-un timp cea mai mare din lume. Ea are 395 de acri şi pentru construcţia ei au fost folosite 24 de milioane de metri cubi de nisip şi pămînt. Spre deosebire de oazele de lux artificiale, create pîană acum, ea este, în principal, un port industrial.


5. Insula plutitoare
Artistul new yorkez Vito Acconci este cel care a creat insula plutitoare în formă de scoică pe rîul Mur din Graz, Austria. In interiorul insulei a fost construită o cafenea, iar partea superioară poate fi folosită drept un amfiteatru.


6. Insula The World din Dubai
Ea fost gîndită drept o insulă privată pentru celebrităţile care aveau nevoie de intimitate. Ca să ajungi în acest rai plutitor, ai nevoie de maşină, elicopter sau barcă. Construcţia ei a început în 2003, însă criza financiară le-a dat planurile investitorilor peste cap. Problema este, că insula începe să se scufunde.


7. Insulele Uros
Tribul Uros traieste pe insule plutitoare la graniţa dintre Peru şi Bolivia. Iar insula lor este realizată integral din stuf.


8 Insula Spiral Island din Mexic
Aceasta a fost construită de artistul britanic Richard Sowa din sticle de plastic, aruncate pe coastra de est a Mexicului.


9. Insula Peberholm
Peberholm este un tunel, care leaga Danemarca de Suedia. Are o lungime totală de peste 16 kilometri de căi ferate şi autostradă.


10 Thilafushi
Insulele Maldive sunt un paradis tropical în Oceanul Indian, un arhipeleag de 1.200 de insule de corali. In schimb, insulele Thilafushi sunt cel mai murdar secretar al acestora, la propriu. Şi asta pentru că insula plutitoare artificială a fost construită pentru rezolvarea problemelor legate de deşeurile din capitala insulelor Maldive, Male, potrivit celor de la The Guardin. Insula are 50 de hectare si aici sunt peste 30 de fabrici şi locuinţe pentru imigrantii, care trăiesc printre gunoaie.


Sursa: incont.ro
 

Publică un comentariu nou

CAPTCHA
Vă rugăm să răspundeţi la întrebare pentru a evita SPAM-ul
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.