TOPUL CELOR MAI PUTERNICE PAȘAPOARTE DIN LUME - LOCUL OCUPAT DE MOLDOVA

11.01.2024

 

 

În topul celor mai puternice pașapoarte din lume, Republica Moldova ocupă locul 88. Astfel arată datele Visa Guide Wolrd, un sistem de clasificare a pașapoartelor care evaluează pașapoartele din 199 de țări și teritorii în baza diferiților factori pentru a determina puterea acestora.

 

Cetățenii moldoveni pot merge în 89 de state fără vize. Din grupul țărilor membre ale CSI doar pașaportul georgian are o capacitate de trecere a frontierelor mai mare decît cel moldovenesc. Totodată, Rusia, se află pe locul 94, Belarus - pe locul 107. Încă mai jos în clasament sînt Kazahstan, Armenia, Azerbaidjan, Uzbekistan, Kîrgîzstan, Tadjikistan și Turkmenistan, care încheie lista pe locul 167, notează Noi.md cu referire la IPN.

 

Pașaportul lituanian este pe locul 24, cel estonian pe 30 și cel leton pe 33 în lume. România se află pe locul 36, iar Bulgaria pe locul 39 în topul celor mai puternice pașapoarte. În anul 2024, pașaportul spaniol este cel mai puternic din lume. Acesta este urmat de cel din Germania, Singapore, Italia și Franța, care se află în top cinci pe listă. SUA se află pe poziția 40, cu acces în 144 de state, Marea Britanie pe locul 28. Pe ultima poziție în top se află Somalia, cu 10 țări în care cetățenii acestui stat pot intra fără viză, în timp ce aproape de ei sînt și Afganistan și Siria, cu 7 țări pe care le pot vizita fătă viză. Amintim că informații despre condițiile acordării vizelor pentru cetățenii Republicii Moldova pot fi găsite pe site-ul viza.md.

Publică un comentariu nou

CAPTCHA
Vă rugăm să răspundeţi la întrebare pentru a evita SPAM-ul
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.