TOPUL CELOR MAI SCUMPE STAŢIUNI DE AGREMENT DIN LUME

Recent, celebra revistă americană “Forbes” a publicat un nou clasament – Topul celor mai scumpe staţiuni de agrement, cele mai scumpe locaţii de vacanţă, destinate celor ce sînt dispuşi să plătească pentru recreere sume impresionante.


Astfel, prima poziţie în acest clasament este deţinută de insula spaniolă Isla de sa Ferradura.


Costul acesteia constituie 42 000 000 $. Costul acestei insule este de aproximativ 42 de milioane de dolari. Este o frumoasă insulă privată din Spania, situată în apropiere de Ibiza şi se întinde pe şase hectare.

 

 


Insula impresionează prin splendoare şi grandoare. Proprietarul ei real a avut nevoie de 10 ani pentru a crea și moderniza această mică bucată de paradis, antrenînd cei mai buni designeri şi folosind materiale de construcție ultra-moderne.

 

 

 

Pe locul II s-a plasat Necker Island (Insulele Virgine Britanice) – 30 000 de dolari pe noapte.


Cu acestă sumă se poate comanda orice fel de mîncare, surfing, băuturi, plimbări cu barca, acces la internet fără fir etc. Zvonurile spun ca miliardarul Richard Branson a cumpărat insula în 1982 și a transformat-o într-un loc de odihnă pentru propria familie, construind patru vile şi sădind grădini alese. Cînd familia lui Branson pleacă, ei dau insula în chirie, iar preţurile încep de la 30 de mii pe noapte.

 

 

 

Acesta este urmat de Musha Cay (Bahamas) – 24 750 de dolari pe noapte.


Înconjurată de apele cristaline ale oceanului, Musha Cay este o insulă cu suprafața de 150 de acri cu plaje cu nisip alb. El are capacitatea de a găzdui pînă la 24 de persoane concomitent. Costul include mîncarea, băuturile, în special, alcoolice. Zborul şi serviciile telefonice se plătesc separat. Cea mai mică perioadă de odihnă este de 3 zile.
 

 

 

 

Casa Contenta (Miami) ocupă următorul loc în clasament – 11 600 de dolari pe noapte.


Casa Contenta – o casă în valoare de 20 de milioane de dolari, aparținînd companiei Villazzo. Aici se află o piscină mare cu o cascadă, iar interioarele camerelor sînt create în stiluri din diferite ţări ale lumii. În debutul sezonului, preţurile încep de la 11 600 dolari, ca la mijlocul acestuia să se ridice la 17 700 pe noapte.

 

 

Numărul minim de nopţi de cazare este 3. Prețul include serviciile bucătarului, asistentului personal, bonei, masorului şi limuzina care vă va transporta de la aeroport.

 

 

 

Locul următor le revine incomparabilelor Maldive, în special The Rania Experience.


Prețul pe noapte – de la 9500 de dolari. The Rania Experience este o staţiune unică în Maldive, situată pe o insulă de 7 hectare în Oceanul Indian. Prețul include călătoria pe un iaht de 30 metri, serviciile bucătarului personal, salon SPA, scufundări, pescuit şi excursii.

 

 

Staţiunea poate găzdui concomitent 9 persoane. Preţurile încep de la 9500 de dolari pentru 2 oaspeți principali și 500 de dolari pe noapte pentru fiecare oaspete suplimentar.

 

 

 

Sandy Lane (Barbados) – 8000 de dolari pe noapte.


Construită în 1961 pe o fostă plantaţie, vila Sandy Lane, de 730 de metri pătrați, este una dintre cele mai luxoase stațiuni din Caraibe. Există un salon SPA în stil romanic şi un minunat teren de golf. Preţurile pentru camere încep de la 8000 de dolari şi ajung pînă la 25 000 în sezonul de vîrf.

 

 

 

Locul următor în rating îl ocupă Altamar (Anguilla, Marea Caraibelor) – 4714 de dolari pe noapte.


Un sejur la vila "Safirul African" de la staţiunea Altamar, în sezonul de vîrf, poate costa pîna la 80 000 pe săptămînă, perioada minimă de odihnă fiind de 2 săptămîni. Vila de 1400 de metri pătrați are o sală de cinema separată, piscină, o serie de jacuzzi şi 8 dormitoare.

 

 

 

Următoarea poziţie în clasament este deţinută de Insulele Seychelles, Fregate Island – 2450 de dolari pentru o noapte.


Fregate Island este cea mai îndepărtată dintre insulele Seychelles. Staţiunea se bucură de popularitate în rîndul familiilor cu copii. În cele 16 vile din staţiune pot locui concomitent 40 de persoane. În afara sezonului de vîrf, preţurile încep de la 2450 de dolari pentru o noapte, iar în toiul sezonului, preţul poate ajunge la 2 700 dolari pe noapte, perioada minimă de şedere fiind de 7 zile. În preţ sînt încluse 3 mese pe zi, băuturile, un golfmobil personal şi practicarea sporturilor acvatice.

 

 

 

Urmează Turtle Island (Fiji)- 1632 de dolari pe noapte


Această staţiune unică din insulele Fiji poate găzdui concomitent 14 persoane, care au posibilitatea de a alege să locuiască fie în tradiţionalele colibe de paie, fie în case individuale, utilate modern. Preţurile variază de la 1632 pînă la 2390 de dolari pentru o noapte. În cost sînt incluse băuturile (şi cele alcoolice), pescuitul şi picnicuri personalizate pe plajă.

 

 


Următoarea treaptă în clasament este ocupată de Cayo Espanto (Belize) – 1395 dolari pe noapte.


În staţiunea, formată din 5 vile, pot să locuiască, concomitent 14 persoane. La fiecare vilă este angajat un servitor. Metode populare de recreere practicate cel mai des: pescuit, diving, golf. Costul şederii, care include 3 mese pe zi şi băuturile, începe de la 1395 dolari pentru o noapte. Contra sumei de 12 mii de dolari poate fi rezervată întreaga insulă.
 

 

 

 

Următoarea treaptă a clasamentului Vatulele Island Resort (Fiji) – 1295 dolari/noapte.


Acesta este deja un loc de odihnă mai accesibil financiar. În această staţiune neformală, unde turiştii sînt îndemnați să umble desculţ, iar folosirea banilor, ziarelor şi a hainelor moderne este interzisă, preţul unei camere începe de la 1295 dolari pe noapte. Oaspeţii sînt aduşi pe insulă cu elicopterul sau cu hidroplanul, de la Aeroportul Internaţional Nadi. Zilnic, pe insulă sînt aduse alimente proaspete de pe continent.

 


Curioasă clasificare nu-I aşa?

 

Sursa: basetop.ru

Publică un comentariu nou

CAPTCHA
Vă rugăm să răspundeţi la întrebare pentru a evita SPAM-ul
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.