TOPUL PRIMELOR 10 HOTELURI BUGETARE PE RIVIERA FRANCEZĂ

Foto: pages-france.com

Se consideră, că odihna pe Riviera Franceză este o satisfacţie costisitoare. Aşa este, însă specialiştii de la The Guardian au găsit locuri accesibile de cazare şi au alcătuit un top al primelor 10 hoteluri bugetare. Ele sunt amplasate pe întreaga Coastă de Azur, pînă la hotarul cu Italia. În atenţia turiştilor: preţurile de mai jos nu sunt valabile în sezonul de vîrf, adică în iulie şi august ele sunt mai mari.


1.Hotelul Lido Beach, Hyères
Minunat pentru odihna cu familia, aici se pot caza şi oaspeţii care au animale de companie. Hotelul dispune de o plajă privată, numere-studio cu bucătărie. Cu barca, se pot face escapade pe insulele din apropiere Porquerolles şi Port-Cros.
• 5 Avenue Emile Gérard, 33 4 9401 4380, lido-beach.com. Un număr pentru două persoane – de la €60

 

2. Au Coeur De Saint-Tropez
Pentru a obţine unul din cele două numere a acestui hotel vesel B&B în plin centrul Saint- Tropez, trebuie să-l rezervaţi din timp. Este fosta casă a unui pescar, unul dintre numere are două etaje.
• 7 rue St-Jean, 33 6 1605 2176, aucoeurdesainttropez.com. Un număr pentru două persoane, cu mic dejun - de la €90


3. Hôtel les Calanques, Les Issambres
Un hotel familial pe malul stîncos, însă parcurgînd alea de pini oaspeţii ajung pe litoral. 12 numere de hotel sunt accesibile anul împrejur, pentru doar €20 se oferă un prînz francez cu bucate din Provence.
• Rue du Nid au Soleil, 33 4 9811 3636, hotel-les-calanques.com. Un număr pentru două persoane – de la €58


4.L'Hirondelle Blanche, Saint Raphael
Saint-Raphaël este o staţiune –surpriză pe Riviera Franceză, aici e linişte şi pace, deşi se poate repede ajunge, cu luntrea, la Cannes şi Saint Tropez.  Hirondelle Blanche – o casă albă enormă, cu ieşire la plaja publică. Hotelul are 5 numere.
• 533 avenue des Chèvrefeuilles, 33 4 9811 8403, hirondelle-blanche.fr. Un număr pentru două persoane (fără dejun) – de la €49.


5.Les Flots Bleus, Baie d'Anthéor
Mulţi turişti trec pe lîngă Les Flots Bleus, care arată ca un motel american vechi. De fapt, este unul dintre cele mai neobişnuite locuri pe Riviera Franceză. Staţiunea Baie d'Anthéor extrem de frumoasă, o coastă merideraneană curată. Fiecare dintre cele 18 numere arată altfel, restaurantul elegant uimeşte. Proprietarul, Olivier Vollant , deţine stelele Mişlen şi crează capodopere culinare la preţuri accesibile (un test-meniu compus din 10 feluri - €56)
• Avenue Eugène Brieux, 33 4 9444 8021, hotel-cote-azur.com. Un număr pentru două persoane - €62

 

6. La Jabotte Hôtel, Antibe
Hotelul de pe malul nisipos din Antibe aparţine unui cuplu belgian. 12 numere confortabile sunt amplasate în trei clădiri, înconjurate de patio umbroase. Oaspeţilor li se oferă un dejun săţios, scaunele şi umbrelele se dau gratis. Seara, se organizează degustaţii de vinuri şi cocktailuri (€6) cu un asortiment mare de tapas (aperitive spaniole).
• 13 avenue Max Maurey, 33 4 9361 4589, jabotte.com. Un număr pentru două persoane - de la €86.

 

7.Hôtel Aeva, Cagnes-sur-Mer
Cagnes-sur-Mer se află între Cannes şi Nisa. Hotel Aeva a fost construit în a. 1930, acum este transformat într-un hotel-boutik în apropierea magistralei. Dar numerele sunt confortabile, zgomotul străzii nu se aude, spre plaja privată Aeva Beach se poate merge pe jos, există un restaurant, lounge bar si o discoteca cu DJ în zilele de odihnă. Hotelul aparţine fostului jucător de la clubul «Paris Saint-Germain», aici vin amatorii de odihnă activă. În spatele clădirii de bază mai este una, сu 21 de apartamente pentru turiştii de sine stătători, de la €70.
• 22 boulevard de la Plage, 33 4 9373 3952, hotel-aeva.fr. Un număr pentru două persoane (fără dejun) – de la €80.

 

8.Welcome Hôtel, Villefranche-sur-Mer
Vechiul port Villefranche, la intrarea în Monte Carlo, aici stă hotelul stilat Welcome Hotel, apreciat de aşa celebrităţi, ca Jean Cocteau, Gloria Swanson, Winston Churchill etc.
Hotelul are 35 de numere cu un interior bogat, balcoane spre mare . Hotelul nu dispune de un restaurant, dar are un bar de vinuri.
• 3 quai Amiral Courbet, 33 4 9376 2762, welcomehotel.com. Un număr pentru două persoane (fără dejun) - de la €115.

 

9. Hôtel Victoria, Roquebrune-Cap-Martin
HotelulVictoria a fost redeschis anul trecut. Tînărul englez Mathew Likierman a transformat cele 32 de numere din a.1960 în odăi de un design luxos în stil Le Corbusier. Hotelul are un bar pentru cocktailuri, nu are restaurant, scaunele şi umbrelele se dau gratis. În numere găsiţi tot ce e necesar pentru a pregăti o cafea sau un ceai, băuturi fără alcool.
• 7 Promenade du Cap, 33 4 9335 6590, hotel-victoria.fr. Un număr pentru două persoane (fără dejun) - de la €99.

 

10. Hôtel Prince De Galle, Menton
Menton este ultimul punct al Rivierei Franceze, şa hotarul cu Italia. Pe ţărm sunt amplasate vile extrem de frumoase, i piaţă de produse alimentare, un muzeu nou. Dedicat lui Jean Cocteau. De-a lungul coastei pitoreşti s-au alineat hoteluri care de obicei se completează în ajunul etapei Grand Tour. Altă dată Menton aparţinea prinţesei de Monaco, şi actualul hotel Prince de Galle era locul de trai al pazei regale. În prezent, numerele lui corespund standardelor internaţionale înalte. Unul dintre cele mai bune restaurante din Menton este amplasat la etajul unu al hotelului şi are ieşire spre livadă.
• 69 promenade du Soleil, 33 4 9328 2121, princedegalles.com. Un număr pentru două persoane (fără dejun) - de la €70.


Sursa: turizm.ru

Publică un comentariu nou

CAPTCHA
Vă rugăm să răspundeţi la întrebare pentru a evita SPAM-ul
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.