TREI STATE EUROPENE AU SUSPENDAT RATIFICAREA ACTA. CE FACE ROMÂNIA?

09.02.2012
Foto: playtech.ro

Cehia a devenit ieri al treilea stat european care a decis să suspende ratificarea Tratatului Comercial împotriva Produselor Contrafăcute (ACTA).


Premierul ceh Petr Necas a anunţat ieri că Praga va suspenda procesul de ratificare a Tratatului Comercial împotriva Produselor Contrafăcute (ACTA). Cabinetul ceh va analiza subiectul pentru a lua o decizie ulterioară.


În ultima săptămână, alte două state au luat decizii similare – Polonia şi Slovacia.


Precauţiile politicienilor din cele trei state sînt cauzate de valul de proteste ale cetăţenilor care se declară îngrijoraţi că ACTA lasă loc unor potenţiale abuzuri ale unor companii şi periclitează chiar libertatea de exprimare.


Ambasadoarea Sloveniei la Tokyo a cerut scuze publice copiilor săi şi întregii naţiuni pentru faptul că a semnat ACTA, tratatul anti-piraterie, fără să analizeze cu atenţie prevederile acestuia.


INCREDIBIL! Ambasadoarea Sloveniei cere scuze naţiunii pentru că a semnat ACTA
Tratatul a fost semnat de majoritatea statelor membre UE, printre care şi România, dar şi de alte state, precum SUA, Australia, Canada şi Japonia.


La Bucureşti, autorităţile au asigurat că va avea loc o dezbatere publică pe tema tratatului. Fostul ministru al Comunicațiilor, Valerian Vreme, a apreciat însă că nu a găsit "puncte nevralgice" în textul tratatului.


Vreme a subliniat, de altfel, că ACTA a fost semnat de mai multe ţări, România fiind în compania selectă a Coreii de Nord.


Sursa: realitatea.net
 

Publică un comentariu nou

CAPTCHA
Vă rugăm să răspundeţi la întrebare pentru a evita SPAM-ul
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.