TURNEUL EXPOZIȚIEI „MOLDOVA SÎNT EU” CONTINUĂ ÎN DIVERSE REGIUNI ALE POLONIEI

31.01.2015
Foto: mfa.gov.md

La 26 ianuarie 2015, la Varșovia a avut loc vernisarea expoziției de pictură a doi artiști plastici din Republica Moldova ‒ Gheorghe Lisița și Veronica Iftodii. La eveniment au fost prezenți reprezentanți ai corpului diplomatic și ai institutelor culturale acreditate la Varșovia, precum și critici de artă, proprietari de galerii de artă, dar și simpli locuitori ai Varșoviei.

 

Expoziția de pictură, intitulată sugestiv ”Moldova sînt Eu” cuprinde în jur de 100 de lucrări, reprezentînd peisaje din Republica Moldova, portrete, natură statică, flori etc. Expoziția, aflată în incinta Bibliotecii Publice din reg. Praga Poludnie, va fi deschisă publicului larg până pe 15 februarie 2015.


Aceasta este cea de-a doua expoziție organizată cu concursul Ambasadei RM de la Varșovia. Lucrările celor doi artiști plastici, Gheorghe Lisița și Veronica Iftofii, au mai fost expuse la 20 ianuarie la Elblag (voievodatul Kuiavo-Pomerania) сu ocazia deschiderii celui de-al patrulea Consulat Onorific al RM în Polonia.


Pe parcursul primului semestru vor mai fi organizate expoziții la Torun (februarie-martie), Cracovia (martie, în cadrul Mărtișorului), Varșovia (8 mai, de Ziua Europei).

 

Sursa: mfa.gov.md
 

Publică un comentariu nou

CAPTCHA
Vă rugăm să răspundeţi la întrebare pentru a evita SPAM-ul
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.