UCRAINA DESPRE INTRODUCEREA REGIMULUI DE VIZE

12.08.2016
 

Autoritățile Ucrainei pot, în caz de necesitate, să examineze problema introducerii regimului de vize pentru deținătorii pașapoartelor rusești, a declarat ministrul  Afacerilor Externe al Ucrainei, Pavlo Klimkin.

 

Ucraina, în cazul în care va fi necesar, ar putea examina introducerea unui regim de vize cu Rusia. Despre aceasta informează "Interfax-Ucraina", cu referire la ministrul Afacerilor Externe al Ucrainei Pavlo Klimkin.

 

"Această problemă are mai multe aspecte. În primul rînd, aspectul politic. Desigur, noi trebuie să controlăm strict intrarea de pe teritoriul Rusiei în Ucraina. Și noi am făcut acest lucru: acum intrarea e posibilă numai în baza pașaportului și numai prin punctele de control internaționale și interstatale. Dacă vom introduce un regim de vize, ne va permite oare acest lucru filtrarea mai eficientă a agenţilor FSB şi ale altor servicii speciale rusești, care vor lucra, în scopul destabilizării noastre? Nu văd aici un răspuns fără echivoc, "a spus Klimkin în interviul acordat agenţiei.

 

Potrivit lui Klimkin, pentru început ar trebui să înţelegem ce ar schimba introducerea obligativității vizelor, în ceea ce privește securitatea. "În cazul în care răspunsul este" da ", atunci vom acționa, în cazul în care "nu "- vom găsi alte soluții", a spus Klimkin.

 

Potrivit spuselor lui, în cazul introducerii regimului de vize, Rusia va începe să-l folosească în propaganda sa "aducînd în prim-plan în mass-media cazurile în care persoanele în vîrstă sau copiii nu-și pot vedea rudele". "Aceasta va fi o spirală de propagandă, care se va destinde la nesfîrșit", spune ministrul MAE al Ucrainei.

 

Totodată, el a menționat că pentru introducerea regimului de vize este necesară crearea unei infrastructuri corespunzătoare, care va include "schimbări fundamentale ale posibilităților" la consulatele ucrainene, din punct de vedere al logisticii.

 

Conform informațiilor preliminare ale Ministerului Afacerilor Externe al Ucrainei, introducerea vizelor necesită crearea a mai mult de o sută de posturi suplimentare pentru angajații consulari, a declarat Klimkin, menționînd că acest angajament este "destul de real".

Publică un comentariu nou

CAPTCHA
Vă rugăm să răspundeţi la întrebare pentru a evita SPAM-ul
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.