UCRAINA A INCLUS MOLDOVA ÎN LISTA ȚĂRILOR DIN ZONA ROȘIE COVID-19

17.06.2020

 

 

Ucraina a inclus Moldova, Rusia, Belarus, Armenia și multe alte state în lista țărilor din zona roșie COVID-13. Cetățenii care sosesc din aceste țări urmează să intre în carantină pentru 14 zile.


Astfel, Ministerul Sănătății al Ucrainei a separat țările lumii în două zone – una roșie și una verde, în conformitate cu numărul de cazuri active COVID-19 la 100 de mii de persoane.

Ministerul a publicat lista țărilor din zona roșie în care a inclus țările care, potrivit situației la 14 iunie, rata de incidență a coronavirusului depășește 40 de cazuri la 100 de mii de persoane.

 

După cum a specificat medicul șef sanitar al Ucrainei Viktor Leașko, cetățenii din țările din zona roșie vor fi plasați în autoizolare pentru 14 zile după trecerea frontierei Ucrainei. Cei din zona verde nu vor fi izolați.

Dacă persoana sosită este cetățean al unei țări din zona roșie, dar există documente care confirmă că în ultimele 14 zile s-a aflat într-o țară din zona verde, atunci se va ține cont numai de țara de plecare.


O condiție obligatorie pentru străinii care intră în Ucraina este existența unei polițe de asigurare medicală pentru eventualitatea infectării cu COVID-19.


În lista țărilor din zona roșie din CSI au fost incluse: Armenia, Azerbaidjan, Belarus, Rusia și Moldova. Pe lîngă acestea, în zona roșie au ajuns Argentina, Afganistan, Bangladesh, Bahrain, Belgia, Brazilia, Bolivia, Marea Britanie, Gabon, Guatemala, Guineea-Bissau, Honduras, Djibouti, Republica Dominicană, Spania, Italia, Insulele Cayman, Canada, Qatar, Capul Verde, Columbia, Kuweit, Liechtenstein, Maldive, Malta, Mayotte, Olanda, Emiratele Arabe Unite, Oman, Panama, Peru, Portugalia, Sao Marino, Sao Tome și Principe, Arabia Saudită, Macedonia de Nord, Singapore, SUA, Franța, Guyana Franceză, Chile, Suedia, Ecuador, Guineea Ecuatorială, Africa de Sud. Lista verde include Polonia, Israel, Iran, Egipt, Kazahstan, Turcia, România, Republica Cehă, Bulgaria, Lituania, Letonia, Estonia, Grecia, Ungaria, Finlanda și Slovacia.

 

Conform listei de țări elaborate de Ministerul Sănătății al Ucrainei, Ucraina se consideră a fi o țară din zona verde - numărul de cazuri active COVID-19 la 100 de mii de cetățeni este de 37.

 

Publică un comentariu nou

CAPTCHA
Vă rugăm să răspundeţi la întrebare pentru a evita SPAM-ul
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.