UE ESTE PREGĂTITĂ SĂ ÎŞI CONSOLIDEZE RELAŢIILE DE COLABORARE CU MOLDOVA, SUSŢINE ASHTON

01.06.2012
Foto: wikipedia.org

Uniunea Europeană este pregătită să îşi consolideze relaţiile de colaborare cu Republica Moldova în domeniul Politicii Comune de Securitate şi Apărare a Uniunii Europene. Potrivit vicepreşedintelui Comisiei Europene, Înaltului Reprezentant al UE pentru Afaceri Externe şi Politica de Securitate, Catherine Ashton, UE va acorda în continuare sprijin în procesul de implementare a măsurilor de consolidare a încrederii între cele două maluri ale Nistrului.

 

În cadrul vizitei sale la Bruxelles, ministrul Afacerilor Externe şi Integrării Europene, Iurie Leancă, a comunicat oficialului european despre evoluţia procesului de realizare a angajamentelor ţării noastre care rezultă din procesul de negociere a Acordului de Asociere şi Zonei de Comerţ Liber Aprofundat şi Cuprinzător, precum şi despre mersul implementării condiţiilor prevăzute de prima etapă a Planului de acţiuni privind liberalizarea vizelor.

 

În acest sens, Înaltul Reprezentant al UE a transmis felicitări pentru efortul conjugat al autorităţilor Republicii Moldova în realizarea programului de reforme, salutînd finalizarea condiţiilor legislative ale primei etape a Dialogului RM-UE privind liberalizarea vizelor.

 

Ashton a apreciat rolul Republicii Moldova în realizarea obiectivelor Parteneriatului Estic şi a subliniat că reuniunea informală la nivel înalt care va avea loc la Chişinău săptămîna viitoare este o oportunitate bună pentru a discuta perspectivele dezvoltării Parteneriatului Estic.

 

Sursa: tv7.md

 

Publică un comentariu nou

CAPTCHA
Vă rugăm să răspundeţi la întrebare pentru a evita SPAM-ul
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.