UE IMPUNE CONDIŢII: MOLDOVA ADOPTĂ LEGEA ANTIDISCRIMINARE SAU NU VA AVEA UN REGIM LIBERALIZAT DE VIZE

28.03.2012
Foto: visashengen.at.ua

Pentru a trece la etapa a doua a planului de acţiuni privind liberalizarea regimului de vize mai există unele lucruri pe care Moldova trebuie să le rezolve, inclusiv să adopte Legea antidiscriminare, susţine şeful Delegaţiei Uniunii Europene la Chişinău, Dirk Schuebel.

 

Oficialul şi-a exprimat speranţa că acest proiect va fi votat cît mai curînd de Parlament. „Mai mult de jumătate din populaţia Moldovei va simţi beneficiile acestei legi. Chiar şi punctul cu privire la minorităţile sexuale se referă la tratamentul egal al tuturor persoanelor care trăiesc în această ţară”, a spus Schuebel.

 

El a subliniat că această obligaţie a fost asumată de către autorităţile de la Chişinău pînă la demararea negocierilor pe marginea liberalizării regimului de vize. Totodată, Dirk Schuebel a reiterat disponibilitatea UE de a susţine, în continuare, parcursul european al Moldovei, inclusiv să acorde ajutor în implementarea reformelor iniţiate.

 

Potrivit lui, în 2012, ţara noastră va primi din partea UE o susţinere financiară în valoare de circa 100 de milioane de euro. „Vom continua să susţinem şi alte sectoare, precum proiectul în domeniul utilizării biomasei, în domeniul dezvoltării încrederii în conflictul transnistrean”, a punctat oficialul european.
 

Sursa: noi.md
 

Publică un comentariu nou

CAPTCHA
Vă rugăm să răspundeţi la întrebare pentru a evita SPAM-ul
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.