UN MILION DE EURO PENTRU CETĂȚENIA MOLDOVENEASCĂ

01.02.2017
Un milion de euro pentru cetățenia moldovenească
 

Cetățenii străini, care vor să obțină cetățenia Republicii Moldova, vor trebui să aibă cel puțin un milion de euro în băncile comerciale de la noi din țară. Iar pentru a nu pierde cetățenia, aceștia vor trebui ca, timp de trei ani, să nu retragă banii din bănci, scrie portalul BizLaw.md. Prevederea este inclusă într-un proiect de lege discutat astăzi la ședința Comisiei parlamentare pentru securitate națională.


Autorul documentului, deputatul Vasile Bolea, susține că modificările la Legea cetățeniei ar stimula creșterea investițiilor în Moldova. Pe lîngă banii depozitați în băncile moldovenești, persoana străină pretendentă la cetățenia moldovenească, va trebui să aibă ședere legală și continuă pe teritoriul Moldovei de cel puțin șase luni, va trebui să cunoască Constituția și să treacă testul de cunoaștere a limbii române.


Anterior, Parlamentul a votat un proiect prin care străinii, care intenționează să investească substanțial în Moldova, vor avea dreptul să obțină cetățenia țării noastre. Documentul prevede o limită de cinci mii de persoane străine care vor putea deveni cetățeni ai Moldovei.
 

Sursa: bizlaw.md

Publică un comentariu nou

CAPTCHA
Vă rugăm să răspundeţi la întrebare pentru a evita SPAM-ul
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.