VALERIU LAZĂR VA SEMNA LA MOSCOVA DOUĂ ACORDURI INTERGUVERNAMENTALE MOLDO-RUSE

28.06.2011

Vicepremierul, ministrul Economiei al Republicii Moldova a plecat astăzi la Moscova în fruntea unei delegaţii moldoveneşti, unde, pe 28 iunie, va participa la Consiliul Economic CSI şi Expoziţia dedicată împlinirii a 20 de ani de la crearea CSI. De asemenea, Valeriu Lazăr va semna două acorduri interguvernamentale moldo-ruse importante. Potrivit serviciului de presă al Ministerului Economiei, Valeriu Lazăr urmează să semneze în numele Guvernului Republicii Moldova două acorduri bilaterale cu Federaţia Rusă: Acordul privind livrarea mărfurilor în cadrul cooperării de producţie pentru anul 2011 şi Acordul interguvernamental privind crearea Centrului Comercial-Expoziţional al Moldovei pe teritoriul Centrului Expoziţional Rus din centrul Moscovei.

 

Pe ordinea de zi a reuniunii Consiliului Economic figurează 11 chestiuni, inclusiv aprobarea Acordului de comerţ liber în cadrul CSI, care urmează a fi transmis pentru semnare în şedinţa următoare a Consiliului şefilor de Guvern din cadrul Comunităţii Statelor Independente. Potrivit Ministerului Economiei, delegaţia moldovenească va participa la deschiderea, pe 28 iunie, a Expoziţiei dedicate împlinirii a 20 de ani de la înfiinţarea CSI, cu genericul „20 ani ai CSI: spre orizonturi noi în parteneriat”. În cadrul expoziţiei care va dura pînă pe 3 iulie, pe 29 iunie, se va desfăşura Ziua Republicii Moldova, la care au fost invitaţi oficiali din Guvernul Federaţiei Ruse, membrii Consiliului Economic CSI, diplomaţi şi agenţi economici.

 

La expoziţie vor participa 70 de companii şi organizaţii din Moldova, care vor prezenta produse agroalimentare, industriale, servicii, utilaje etc. În centrul standului Moldovei va fi instalat un panou video, pe care vor fi difuzate prezentări ale Zonelor Economice Libere, parcurilor industriale, proiectelor investiţionale şi a zonelor turistice din Moldova. De asemenea, va fi amenajat un spaţiu destinat desfăşurării negocierilor de afaceri. În cadrul vizitei la Moscova, Valeriu Lazăr are programată şi o întrevedere cu conducerea concernului „Uzinele de tractoare”, care întruneşte circa 20 de întreprinderi importante ruseşti producătoare de tehnică agricolă.

 


Sursa: noi.md

Publică un comentariu nou

CAPTCHA
Vă rugăm să răspundeţi la întrebare pentru a evita SPAM-ul
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.