VEȘTI BUNE PENTRU MOLDOVENII STABILIȚI ÎN SPANIA

25.07.2022

 

 

Președintele Maia Sandu a anunțat că astăzi, la Madrid, a fost încheiat un acord în domeniul securității sociale, care garantează dreptul la pensie al cetățenilor ce au lucrat în ambele state.


Conform acordului, la întrunirea condițiilor de pensionare, cetățenii Republicii Moldova vor beneficia de pensii din ambele state, a menționat șefa statului.


"Vești bune pentru moldovenii stabiliți în Spania. Astăzi, la Madrid, a fost încheiat un acord în domeniul securității sociale, care garantează dreptul la pensie cetățenilor țărilor noastre care au lucrat în ambele țări.


Conform acordului, la întrunirea condițiilor de pensionare, cetățenii Republicii Moldova vor beneficia de pensii din ambele state, iar pensiile vor fi calculate proporțional cu stagiile de cotizare în fiecare țară, conform legislației Moldovei și Spaniei. Acordul vizează nu doar pensiile pentru limită de vîrstă, dar și cele de urmaș sau de dizabilitate cauzată de un accident de muncă sau o boală profesională", a scris Maia Sandu pe rețelele de socializare.

Ea a precizat că vor fi depuse efroturi pentru a fi semnat astfel de acorduri cu toate statele în care locuiesc un număr mare de cetățeni moldoveni.

Publică un comentariu nou

CAPTCHA
Vă rugăm să răspundeţi la întrebare pentru a evita SPAM-ul
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.