(VIDEO) „ÎNTR-UN VIITOR NU PREA ÎNDEPĂRTAT TV MOLDOVA-INTERNATIONAL VA REAPĂREA”

22.08.2014
Foto: tv-ark.org.uk

„Într-un viitor nu prea îndepărtat TV Moldova-International va reapărea» scrie pe una din rețelele de socializare Ludmila Barbă, redactorul-coordonator social, politic şi economic a Departamentului Producţie al Moldova 1, după ce i s-a conferit titlul „Om Emerit” (21.08.2014).

 

„Astăzi afost o zi plină de emoţii. Mi s-a înmînat oficial distincţia de "Om Emerit". Ştiu că au fost demersurile asociaţiilor diasporale, care au remarcat activitatea TV Moldova-International. Eu sper, sînt sigura, că într-un viitor nu prea îndepărtat acest post sau unul similar va reapărea. Diaspora este o forţă şi un potenţial care nu poate şi nu trebuie să fie neglijată.”

 

Reamintim că postul TV „Moldova International” a fost lansat în ianuarie 2007. Datorită emiterii prin satelit a TV „Moldova Internaţional”, diaspora avea posibilitatea să vizioneze toate programele cultural-artistice, transmise de postul public de televiziune „Moldova 1”.

 

 

De mai mult timp, comunitatea moldovenilor de peste hotare nu mai are acces prin eter la spațiul informațional din Moldova.

 

Asta chiar dacă, în cadrul celui de-al V-lea Congres al Diasporei Moldovenești, concetățenii aflați peste hotare au fost asigurați de către autoritățile din Moldova că vor beneficia de sprijin.

 

Probabil, că această doleanță va fi reiterată pe parcursului Congresului Diasporei care se va desfășura în perioada imediat următoare (1-3 septembrie 2014).

 

 

Cu titlu aparte readucem în prim-plan următoarele rezultate ale sondajului opiniei publice „PRO SAU CONTRA RELANSĂRII TV MOLDOVA INTERNAȚIONAL?” realizat de VIZA.MD:

 

- 60,64% din persoanele participante au bifat PRO;

- 12,52%  ‒ sînt CONTRA;

- 3,32% au marcat că nu știu, iar 23,61% că nu le pasă.

 

Totodată, Vă propunem să luați cunoștință de opinia la subiect a liderului Comunității Diasporale Moldovenești din Roma. Arhiva SONDAJELOR realizate de Viza.md poate fi vizualizată AICI.

 

 

 

 

Sursa: Viza.md

Publică un comentariu nou

CAPTCHA
Vă rugăm să răspundeţi la întrebare pentru a evita SPAM-ul
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.