(VIDEO) „VENIȚI ACASĂ, DRAGI MOLDOVENI!”

25.02.2014
Foto: viza.md

„Veniți acasă, dragi moldoveni!”, astfel a sunat îndemnul venit din partea Valentinei Buliga, Ministrul Muncii, Protecţiei Sociale şi Familiei din cadrul recentei lansări (21.02.2014) a proiectului  „Back2Moldova”, de către pe Biroul pentru Relaţii Interetnice.

 

„Le mulțumesc moldovenilor care au reușit să se afirme, fiind peste hotare, căci oriunde am avut ocazia să fiu, am auzit de conaționalii noștri doar lucruri frumoase: că au contribuit la dezvoltarea orașelor, la consolidarea capacităților unor țări; au ajutat familii, fiindu-le aproape în cele mai grele momente. De asemenea, moldovenii stabiliți peste hotare și-au adus aportul la dezvoltarea economică a țării, deoarece banii trimiși de ei, au dezvoltat Republica Moldova. Or, remitențele constituie o sursă mare de venit pentru economia țării”, a declarat Valentina Buliga.

 

Și membrii diasporei au salutat lansarea acestui program. „Este un proiect relevant atît pentru moldovenii de aici, de acasă, cît și pentru cei stabiliți peste hotare. Sînt multe persoane care revin în Republica Moldova, pentru a-și lansa afaceri, iar acest lucru, cred eu, trebuie valorificat și promovat”, a opinat Tamara Șchiopu, președintele Asociaţiei moldo-britanice pentru cultură şi dezvoltare „Vatra”.

 

În cadrul proiectului, a fost lansată chiar şi o piesă muzicală, care se numeşte "Vom reveni", interpretată de Viorel Buliga.

 

Migranții, prin intermediul proiectului „Back2Moldova” sînt încurajați să revină acasă, fiind încadrați în diverse acțiuni și proiecte”, a menționat Olga Coptu, coordonatoarea proiectului „Back2Moldova”. Potrivit organizatorilor, programul îi vizează şi pe moldovenii care vor să realizeze proiecte la distanţă.

 

Vă propunem să urmăriți următorul material video realizat de echipa Viza.md pe parcursul evenimentului menționat.

 

 

 

 

Sursa: Viza.md

Publică un comentariu nou

CAPTCHA
Vă rugăm să răspundeţi la întrebare pentru a evita SPAM-ul
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.