(VIDEO) 4 MOLDOVENI AU DECEDAT ÎN URMA ACCIDENTELOR RUTIERE PRODUSE ÎN FRANŢA ŞI UCRAINA

27.06.2016
4 moldoveni au decedat în urma accidentelor rutiere produse în Franţa şi Ucraina
 

Ministerul Afacerilor Externe şi Integrării Europene a informat despre producerea, la data de 25 iunie curent, a două accidente rutiere, unul în Franţa şi altul în Ucraina.

 

Accidentul din Franţa s-a produs în ziua de 25 iunie, în jurul orei 06:30, în apropierea comunei Cerneux, departamentul Seine-et-Marne, punctul rutier 59+800, în direcţia Paris. În accident a fost implicat un microbuz marca Mercedes cu numere de înmatriculare din Republica Moldova. În urma accidentului, din cei 6 pasageri, cetăţeni ai Republicii Moldova, care se aflau în microbuz, 2 persoane au decedat, 2 persoane au fost rănite, iar altele 2 au primit îngrijiri medicale fiind doar uşor rănite.

 

În ceea ce priveşte accidentul din Ucraina, acesta s-a produs la aceeaşi dată de 25 iunie, ora 11:03, pe traseul Kiev-Odesa, la km 165, în raionul Jaşkiv. Autoturismul modelul „Mercedes-Sprinter” se deplasa din oraşul Tiraspol spre oraşul Moscova, răsturnându-se în şanț după ce din mers i s-a desprins o roată. În urma accidentului au decedat doi cetăţeni ai Republicii Moldova şi o cetăţeană a Federaţiei Ruse, iar alţi 3 cetăţeni au fost răniţi.

 

Reprezentanţii Ambasadelor Republicii Moldova din Paris şi de la Kiev sînt în contact cu autorităţile acestor ţări, dar şi cu rudele decedaţilor şi răniţilor pentru a acorda toată asistenţa necesară.

 

Informaţii suplimentare pot fi obţinute la următoarele numere de telefon:

 

•    Ambasada Republicii Moldova din Republica Franceză, la numerele de telefon: +331 406 711 20 şi + 33 140 67 11 20.

 

•    Ambasada Republicii Moldova din Ucraina la numerele de telefon: +38 044 521 22 80 şi +380472 666971.

 

La rîndul său, VIZA.md reamintește că rudele de gradul I a persoanelor decedate în urma accidentului pot beneficia de un sprijin material din partea statului pentru a acoperi cheltuielile la transportarea defunctului.

 

Pentru aceasta, este necesar ca rudele să depună o cerere la filialele Fondului Republican de Susținere a Populației din raioanele țării sau municipiile Bălți și Chișinău. Cererea urmează să fie însoțită de un act deces (certificat de deces) eliberate în străinătate, confirmat (transcris) în Republica Moldova. De asemenea, este rudele vor prezenta documentul care confirmă cheltuielile pe care le-au suportat pentru repatrierea corpului.

Publică un comentariu nou

CAPTCHA
Vă rugăm să răspundeţi la întrebare pentru a evita SPAM-ul
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.