(VIDEO) APELUL DIASPORAL CĂTRE AUTORITĂȚILE REPUBLICII MOLDOVA: RUGĂM SĂ FIM INFORMAȚI!

18.10.2013
Foto: assomoldave

Cetățenii moldoveni care migrează temporar sau permanent în străinătate, precum și cei care au părăsit nu demult țara, necesită să fie informați mult mai exhaustiv de către autoritățile Republicii Moldova despre prevederile legislative cu relevanță migrațională ale statelor de top în care este concentrat un număr mare de cetățeni. Aceasta este părerea președintelui Asociației diasporei ,,Assomoldave” din or. Roma, doamna Tatiana Nogailîc, care a adresat un apel către autoritățile din Republica Moldova.

 

În acest sens, președintele asociației menționate propune realizarea unui șir de acțiuni în acest scop, precum sînt: amplasarea panourilor informative (electronice) la autogări, gara de trenuri și aeroport, relansarea TV Moldova Internațional, revizuirea și distribuirea ghidurilor existente de mai mult timp și elaborate cu suportul donatorilor externi pentru moldovenii care pleacă în diverse state (Portugalia, Italia, Rusia, Cehia, România, Polonia), mai ales pentru moldovenii care se află acum sau care vor pleca în curînd în Federația Rusă.

 

,,Se apropie alegerile și sîntem siguri că vom fi contactați, o sa fim chemați. Oamenii înțeleg asta și dacă vă votează, vă votează pentru că ei au încredere, ei vor să revină în țară, dar asta nu înseamnă că ei nu trebuie să fie informați. Am dori ca înainte de alegeri să fim informați despre fiecare partid care va candida, statutul partidelor. Persoanele din cadrul partidelor candidate să se prezinte nu numai pe loc, ci și prin intermediul TV Moldova Internațional, Viza.md etc. Să fim informați cine sînt aceste persoane, să cunoaștem CV-ul lor, veniturile acestora, etc.”– a opinat dna Nogailîc.

 

Vă propunem să urmăriți mai jos interviul integral al Președintelui Asociației diasporei ,,Assomoldave” din or. Roma, oferit în exclusivitate portalului nostru:

 

 

 

Sursa: Viza.md

Publică un comentariu nou

CAPTCHA
Vă rugăm să răspundeţi la întrebare pentru a evita SPAM-ul
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.