(VIDEO) CELE 4 ETAPE DE OBȚINERE A CETĂȚENIEI RUSIEI PENTRU VORBITORII NATIVI DE LIMBĂ RUSĂ

08.12.2014
Foto: viza.md

În legătură cu schimbările din legislația Rusiei cu privire la cetățenie, Ambasada Federației Ruse în Republica Moldova informează referitor la procedurile simplificate de obţinere a cetățeniei Federației Ruse, de către cetățenii străini și a apatrizilor domiciliațipe teritoriul Federației Ruse și care au fost recunoscuţi ca vorbitori nativi de limbă rusă.

 

Cetățenii străini pot fi recunoscuţi ca fiind vorbitori nativi de limbă rusă,adică drept acei care vorbesc fluent limba rusă și o utilizează zilnic în familie și în sfera familială şi culturală, dacă aceste persoane saurudele lor pe linie ascendentă directă SÎNT REZIDENTŢI PERMANENŢI SAU AU LOCUIT PERMANENT ÎNAINTE ÎN RUSIA SAU PE TERITORIILE CARE AU APARȚINUT IMPERIULUI RUS SAU UNIUNII SOVIETICE, ÎN CADRUL FRONTIERELOR NAȚIONALE ALE FEDERAŢIEI RUSE.

 

Legea federală stabilește procedura de recunoaștere a unui cetățean străin sau a unei persoane apatride drept vorbitor nativ de limbă rusă, în cadrul unui interviu, care se face cu acesta în faţa Comisiei cu privire la recunoașterea cetățeanului străin sau apatridului ca fiind vorbitor nativ de limbă rusă. Comisia este formată de FMS a Rusiei și de către organele sale teritoriale.

 

Pentru obținerea cetățeniei solicitantul:

1. Se adresează comisiei SMF din Rusia cu o cerere referitor la recunoaşterea persoanei în cauză în calitate de vorbitor nativ de limbă rusă;

2. Obţine decizia de recunoaștere a lui în calitate de vorbitor nativ al limbii ruse;

3. Se adresează RSMF cu o cerere pentru a i se elibera un preaviz pentru posibila primire a cetățeniei FR și eliberarea permisului de ședere pentru operioadă de 3 ani. Preavizul este eliberat în termen de 3 luni, permisul de ședere ‒ timp de 6 luni.

4. Pe parcursul a 2 ani de la data obținerii permisului de ședere trebuie să depună cererea pentru obţinerea cetățeniei ruse, prezentînd, în același timp, documentele care confirmă renunţarea la altă cetățenie existentă. Cererea este examinată pe parcursul a 3 luni.

 

Cetățenii străini, recunoscuţi ca fiind vorbitori nativi de limbă rusă obţin cetățenia FR fără a respecta cerințele privind termenul de ședere pe teritoriul Federației Ruse, cu condiţia ca cetățenii străini să renunţe la cetățenia străină pe care o deţin. Nu este necesară renunțarea la cetățenia unui stat străin, dacă acest lucru este prevăzut de un acord internațional al Federației Ruse sau dacă renunțarea la cetățenia unei țări străine nu este posibilă din cauza unor circumstanțe care nu depind de persoana vizată.

 

IMPORTANT!
Portalul Viza.md reamintește că cetățenii Republicii Moldova ÎŞI POT PĂSTRA CETĂȚENIA REPUBLICII MOLDOVA ȘI SĂ O OBȚINĂ PE CEA RUSĂ, chiar dacă nu există acord dintre Rusia și Republica Moldova privind recunoașterea dublei cetățenii. Vă propunem să urmăriți următorul material video la subiect:

 

 

Sursa: Viza.md

Anonymous
бежать в россию

убегу от страна нэнашилор!!! страна без будушее.!!! страна олигархов...Страна обманщиков.!!! РОССИЯ СПАСИ НАС.!!!

12 Ian 2015- 11:04 am

Publică un comentariu nou

CAPTCHA
Vă rugăm să răspundeţi la întrebare pentru a evita SPAM-ul
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.