(VIDEO) CENTRUL COMUNEI TOHATIN S-A TRANSFORMAT ÎNTR-UN RING DE DANS MOLDOVENESC

20.06.2016
Centrul comunei Tohatin s-a transformat într-un ring de dans moldovenesc
 

Centrul comunei Tohatin, suburbie a municipiului Chișinău, s-a transformat zilele trecute într-un ring de dans.

 

Zeci de tineri pasionați de dansul și tradițiile populare și-au dat întîlnire la Festivalul Internațional al Tinerilor Moldoveni, desfășurat în premieră în localitate.

 

Evenimentul a reunit mai multe ansambluri de dans din țară și invitați speciali din satul Dinăuți, regiunea Cernăuți. Ideea le-a venit unor tineri din localitate – reprezentanți ai Centrului pentru Cooperarea Tinerilor, care se arată convinși că e de datoria generației tinere să păstreze vii tradițiile neamului. Și cum poate fi atins acest obiectiv mai bine decît dansînd pe ritmuri populare, și-au spus ei.

 

„Am dorit prin intermediul acestui festival să scoatem în evidență tradițiile, datinile moldovenilor de pretutindeni, pentru că, într-un final, acesta este cel mai frumos patrimoniu al poporului nostru. Noi sîntem o organizație tînără și vrem să transpunem în viață inițiativele tinerilor din comună”, a menționat președintele Centrului pentru Cooperarea Tinerilor, Dumitru Roibu.

 

În pași de dans, participanții le-au amintit localnicilor cum se joacă o sîrbă sau o horă. Oamenii s-au arătat încîntați de masterclassul oferit și și-au exprimat speranța că această frumoasă tradiție va continua.

 

Un val de aplauze a stîrnit și ansamblul de dansuri „Bucuria” din satul Dinăuți, regiunea Cernăuți, care a evoluat pentru prima dată pe aceste meleaguri. „Ne străduim peste tot unde mergem să promovăm portul, cultura și dansul popular și ne bucură inima că sîntem peste tot invitați pe teritoriul Ucrainei”, a precizat conducătorul ansamblului, Serghei Reabco.

 

La Festivalul Tinerilor Moldoveni au mai evoluat ansamblurile „Ghiocel” din comuna Bubuieci, „Struguraș” al Universității de Stat din Moldova, interpreta Silvia Grigore și alți tineri artiști din localitate. O demonstrație de luptă medievală a fost oferită de clubul „Collard”. 

Sursa: noi.md

Publică un comentariu nou

CAPTCHA
Vă rugăm să răspundeţi la întrebare pentru a evita SPAM-ul
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.