(VIDEO) CONFERINȚA DIASPOREI MOLDOVENEȘTI A FOST IGNORATĂ

26.08.2014
Foto: viza.md

Astăzi au demarat lucrările Conferinței Deschise „Republica Moldova 2020. Contribuția Diasporei la dezvoltarea țăriide origine”. Inițiativa de organizare vine atît din partea unui grup de moldoveni din străinătate, cît și din partea acelor moldoveni care au revenit recent în Republica Moldova.

 

Conferința are drept scop crearea unei platforme de comunicare între participanţi și public, valorificarea potențialului existent în mediul academic și printre diverși experți ai comunităților moldovenești din străinătate, precum și suplinirea necesității de consolidar e a unui mecanism eficient de comunicare reciproc avantajos între Republica Moldova și cetățenii săi, aflați peste hotare, astfel încît ideile și practicile inovatoare identificate în țările de reședință ale migranților să fie implementate cu succes în Republica Moldova.

 

La deschiderea evenimentului au participat: președintele Parlamentului Republicii Moldova, şeful Delegației Uniunii Europene în Republica Moldova, ministrul Muncii, Protecției Sociale și al Familiei, ministrul Culturii, directorul proiectului Uniunii Europene „Consolidarea capacităţii Moldovei de gestionare a pieţei muncii şi a reîntoarcerii migrantilor” etc.

 

De menționat că Biroul pentru Relații cu Diaspora, care a fost creat ca punt de legătură între diasporă și Republica Moldova, nu a dat curs propunerilor de parteneriat din partea organizatorilor, mai mult decît atît, nu şi-a delegat niciun reprezentant la eveniment. De asemenea, nu au onorat cu prezența sa Conferința Ministerele Educației și Afacerilor Externe și Integrării Eupopne ale Republicii Moldova.

 

Reamintim că recent în cadrul emisiunii Alb&Negru şeful Biroului pentru Relații cu Diaspora a opinat că «Conferința nu este orientată atît de mult asupra conținutului și dezvoltării Republicii Moldova, cît spre promovarea unor anumite persoane».

 

Vă propunem să luați cunoștință de comentariul la subiect al Dorinei BALTAG, Comunitatea «Noroc Olanda», membră a echipei organizatorice.

 

 

 

 

 

Sursa: Viza.md

Publică un comentariu nou

CAPTCHA
Vă rugăm să răspundeţi la întrebare pentru a evita SPAM-ul
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.