(VIDEO-FOTO) BIROUL CONSULAR MOBIL AL AMBASADEI RUSIEI SE VA DEPLASA NU NUMAI LA TIRASPOL, CI ȘI LA BĂLȚI

17.09.2015
 

La Bălți va începe primirea consulară a cetățenilor organizată de Ambasada Rusiei în Republica Moldova. Despre aceasta a declarat pe rețelele de socializare primarul de Bălți Renato Usatîi, după întîlnirea de ieri cu ambasadorul Federației Ruse în Republica Moldova, Farit Mukhametshin.

 

"Mii de oameni au nevoie de consiliere cu privire la chestiuni legate de interdicția de intrare în Federația Rusă, organizarea schimbării locului de trai, duratele de ședere pe teritoriul Rusiei, pregătirea documentelor. Iar consulate la nordul Moldovei așa cum nu au fost, nici nu sînt. Întrebarea ridicată demult de partea rusă, nu este rezolvată de autoritățile moldovenești de mai mulți ani. Noi o vom soluționa.

 

Am căzut de comun acord cu Ambasadorul Extraordinar și Plenipotențiar al Federației Ruse Farit Mukhametshin. Astăzi, domnul ambasadorul a fost la Bălți într-o vizită de lucru și am discutat toate detaliile. Primirile consulare ale cetățenilor vor începe în două săptămîni și vor fi efectuate de echipa mobilă, cel puțin o dată pe lună.

 

Dacă se va dovedi că nu este suficient, vom promova deschiderea unui consulat permanent. Va apare la Bălți și un consul onorific în bază de voluntariat. Am discutat cu Farit Farit Mukhametshin, de asemenea, și referitor la extinderea listei de locuri bugetare pentru bălțeni în cadrul universităților din Rusia. În viitorul apropiat pe absolvenții liceelor îi așteaptă vești bune", a declarat primarul de Balți.

 

Sursa: facebook.com

Publică un comentariu nou

CAPTCHA
Vă rugăm să răspundeţi la întrebare pentru a evita SPAM-ul
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.