(VIDEO) KALININ: NOI NU LUĂM ABSOLUT NICI UN BAN DE LA CETĂȚENI PENTRU SERVICIILE NOASTRE

09.09.2014
Foto: kp.md

"În ceea ce privește Congresul Diasporelor Moldovenești (CDM) din Rusia, nu luăm absolut nici un ban de la cetățeni pentru serviciile noastre", a declarat şeful Congresului Diasporei Moldovenești din Rusia, Alexandr Kalinin, răspunzând la întrebarea "Dacă serviciile CDM sînt cu plată, în special, cel de anulare a interdicției de intrare în Rusia?"

 

"Sînt o serie de cheltuieli, pe care cetățeanul trebuie să le facă. Să presupunem că pentru adresarea oficială într-o instanţă sau alta este nevoie de o traducere explicită a pașaportului cetățeanului Republicii Moldova. Federația Rusă nu recunoaște traducerile Notariatului din Republica Moldova. Prin urmare, traducerea trebuie să făcută în Rusia. Vin cetățeni, care au traducerea făcută în Rusia. Noi o acceptăm imediat și dosarul este trimis mai departe. În cazul în care traducerea nu e făcută, cetățeanul va trebui să plătească pentru traducerea notarială a pașaportului. Nu am nimic de a face cu aceastа. După ce este realizată şi vizată notarial dăm traducerea în lucru", a subliniat Alexandr Kalinin.

 

"În ceea ce privește ridicarea interdicției aplicate deja este vorba de tarife, pe care le au avocații din Moscova și aici, din nou, totul depinde de fiecare caz în parte. Există cazuri cînd este posibil să fie rezolvat gratuit. În unele cazuri vin oameni săraci la noi. Aceste cazuri le preiau sub control personal și achitarea tuturor taxelor respective pe acest caz, le fac, de asemenea, eu personal", a menţionat Kalinin.
 

 

Sursa: Viza.md

Publică un comentariu nou

CAPTCHA
Vă rugăm să răspundeţi la întrebare pentru a evita SPAM-ul
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.