(VIDEO) MOLDOVENII NU CRED ÎN OBIECTIVUL LIBERALIZĂRII REGIMULUI DE VIZE CU UE

30.12.2013
Foto: viza.md

Un sondaj realizat de echipa NOI.md pe străzile Chișinăului arată că, deși majoritatea persoanelor intervievate susțin parcursul european al Republicii Moldova, ei nu cred că țara noastră va obține liberalizarea regimului de vize în prima jumătate a anului viitor.

 


”Este binevenit să circulăm fără vize în UE, dar nu știm ce va ieși pînă la urmă. Trăim ca pe vulcan. Nu știm ce o să fie mîine. Se pot schimba brusc lucrurile spre rău. Am pierdut noi încrederea în guvernul nostru, în dreptate și în toate”, a spus o femeie.

 


Cu toate acestea, au fost persoane care aprobă pașii făcuți de guvernare la acest capitol. ”Eu cred că vom obține la anul viitor regim liberalizat de vize cu UE. Va fi un cadou mare pentru Moldova”, a precizat un tînăr.

 


Totodată, unele persoane au menționat că liberalizarea regimului de vize cu UE nu salvează Republica Moldova de sărăcie. „Pentru cine este această viză? Ca să poți pleca peste hotare, este nevoie de bani. Noi ce avem bani? În excursie eu pot merge și fără acest regim”, a spus o altă respondentă.

 


Mai mult, printre cei intervievați au spus că în general Republica Moldova nu este pregătită să adere la UE. ”Eu nu sînt de acord cu integrarea europeană. Toți banii care ni se dau astăzi nouă pentru diferite proiecte va trebui mai tîrziu să-i returnăm”, a opinat o tînără.

 

 

Reamintim că Parlamentul European ar putea lua hotărîrea de abolire a regimului de vize pentru cetăţenii Republicii Moldova la finele lunii aprilie 2014. Potrivit agenţiei „Infotag”, despre aceasta a declarat pentru presa română deputatul Parlamentului European din partea României Marian Jean Marinescu, care, recent, a fost numit din partea grupului Partidului Popular European (PPE) raportor pentru Republica Moldova în problema ridicării vizelor.

 

 

 

Sursa: Noi.md
 

Publică un comentariu nou

CAPTCHA
Vă rugăm să răspundeţi la întrebare pentru a evita SPAM-ul
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.