(VIDEO) MOLDOVENILOR LE VA FI FOARTE DIFICIL SĂ OBŢINĂ LEGALIZAREA ÎN RUSIA

15.09.2014
Foto: actualitati.md

„Problema imposibilităţii perfectării documentelor permisive de legalizare pe teritoriul Rusiei exista. Problema există și astăzi” ‒ a răspuns Alexandr Kalinin, preşedintele Congresului Diasporei Moldovenești din Rusia la întrebările portalului VIZA.md: dacă continuă să parvină solicitări din partea cetățenilor Republicii Moldova cu privire la imposibilitatea obţinerii documentelor permisive de legalizare în Rusia? Ce se întâmplă de fapt?

 

„La început dădeam vina, într-adevăr, pe o serie de factori umani, dar cînd problema a început să ia proporţii, am făcut declaraţii în presă referitor la faptul că există, într-adevăr, dificultăţi în diferite regiuni ale Federației Ruse, din motive necunoscute pentru noi. Dupa declarațiile cu răsunet din mass-media rusă și moldovenească, documentele de la cetățenii noștri în Rusia au început să fie acceptate spre examinare", a declarat Kalinin.

 

"Eu cred ca toate acestea sînt vremelnice şi că cetăţenii noştri vor avea dificultăți și mai departe. Dificultăţile vor fi mai „perverse”, în sensul că vor fi înaintate cerinţe de tipul, spre exemplu, una dintre variante: completarea explicită a tuturor documentelor sau cum că acolo lipseşte o virgulă, un punct, numele dvs. nu este lizibil, trebuie să scrieţi cu litere de tipar. Adică, cetățenii noștri vor fi aduşi la o asemenea stare, încît le va fi foarte dificil, într-adevăr, să obţină legalizarea în Rusia.

 

De asemenea, preşedintele Congresului Diasporei Moldovenești din Rusia a subliniat că "Problema aflării cetățenilor noștri pe teritoriul Federației Ruse trebuie hotărîtă la cel mai înalt nivel, cel de stat. Noi, în calitate de Congres al Diasporei Moldovenești din Rusia, depunem toate eforturile necesare pentru cetățenii noștri.Facem apel către cetățenii noștri, care se confruntă cu anumite dificultăţi să se adreseze Congresului, pentru că avem o anumită posibilitate în a crea opinia publică.Organizaţia noastră se face auzită, datorită faptului că sîntem totuşi una dintre cele mai puternice organizații naționale de pe teritoriul Federației Ruse".

 

 

Sursa: VIZA.md

Publică un comentariu nou

CAPTCHA
Vă rugăm să răspundeţi la întrebare pentru a evita SPAM-ul
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.