(VIDEO) O JUMĂTATE DE MILION DE MOLDOVENI AU INTRAT ÎN SCHENGEN FĂRĂ VIZĂ

28.04.2015
O jumătate de milion de moldoveni au intrat în Schengen fără viză
Foto: viza.md

Aproximativ o jumătate de milion de ori cetățenii moldoveni au intrat în spaţiul Schengen fără viză (460.154). Declarația a fost făcută ieri, de către viceprim-ministrul, ministrul Afacerilor Externe şi Integrării Europene, Natalia Gherman cu prilejul marcării unui an de călătorii fără vize în spațiul european.

 

«Numărul de deținători de pașapoarte biometrice, necesare pentru călătorii fără vize în spațiul Schengen, este într-o creștere continuă, inclusiv pentru cetăţenii din stînga Nistrului. Din cifra totală de 1.169.017 de deţinători de paşapoarte biometrice dintre care 76.759 rezidenţi ai regiunii transnistrene, de la 28 aprilie anul trecut până în prezent au fost eliberate 432.519 paşapoarte biometrice dintre care 27.357 pentru rezidenţii regiunii transnistrene.


În același timp, riscul migrațional din partea Republicii Moldova pentru Uniunea Europeană a rămas la același nivel scăzut, nefiind înregistrate decît relativ puține cazuri de neadmitere, de depășire a perioadei de 90 de zile de ședere, precum și de solicitare a azilului. Conform datelor FRONTEX, în perioada de referinţă au fost înregistrate 1.355 de cazuri de neadmitere pe teritoriul UE şi 2 379 de cazuri de depăşire a termenului de şedere. Comparînd datele actuale cu cele de până la liberalizarea regimului de vize, constatăm lipsa oricărei creşteri a riscurilor de îngrijorare», a declarat Gherman.


Totodată, reamintim că informații despre modalitatea de a controla interdicția de intrare în UE poate fi vizualizată AICI.

 

Răspunsurile la cele mai frecvente întrebări despre regimul fără vize pentru cetăţenii moldoveni pot fi aflate la următoarea adresă: ÎN EUROPA FĂRĂ VIZE.

 

 

Publică un comentariu nou

CAPTCHA
Vă rugăm să răspundeţi la întrebare pentru a evita SPAM-ul
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.