(VIDEO) OSTALEP: SITUAȚIA MIGRANȚILOR ÎN EUROPA NU AFECTEAZĂ REGIMUL FĂRĂ VIZE CU UE

09.02.2016
 

Situația migranților în Europa nu afectează regimul fără vize cu UE. Acest lucru l-a declarat Valeriu Ostalep, directorul Institutului de Directorul Institutului de Studii Diplomatice, Politice şi Securitate în cadrul emisiunii "Moldovenii în străinătate".

 

"Faptul că ei încearcă să revizuiască anumite reguli Schengen sînt mai mult de natură tehnică. Deci, dacă pînă acum traversați cu mașina Ungaria întreptîndu-vă spre Slovacia, trecînd pe teritoriul vămii vechi, acum, teoretic, este vorba despre faptul că acolo se face totuși control (sînt verificate pașapoartele etc.). Dar acest lucru se referă mai mult la situația din cadrul UE. Fiecare țară în parte va efectua separat controale la frontieră, reieșind din interesele sale. Dar acest lucru nu se referă doar la cetățenii Moldovei sau la vreo anume țară".

 

Acest lucru nu va avea nici o importanță, decît, posibil, pentru acei care călătoresc cu autobuzul sau cu mașina. Ei vor fi supuși unor verificări suplimentare, care nu se referă, în mod special, la moldoveni, ci la toți cetățenii. Dacă dvs. călătoriți cu avionul sau cu trenul, atunci, cu siguranță, nu va trebui să treceți prin procedurile de care vorbeam mai sus", a subliniat Ostalep.

 

Vă reamintim că în timpul emisiunii au fost puse în discuție și asemenea teme precum dreptul la vot în străinătate, consolidarea și întoarcerea diasporei, interacțiunea diasporei cu autoritățile moldovenești în prezent, politizarea și rolul serviciilor consulare moldovenești etc. Emisiunea înregistrată o puteți găsi AICI.

 

 

Sursa: moldovenii.md

Publică un comentariu nou

CAPTCHA
Vă rugăm să răspundeţi la întrebare pentru a evita SPAM-ul
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.