VIETNAMUL SIMPLIFICĂ REGIMUL DE VIZE

13.10.2015
 

Autoritățile vietnameze din domeniul turismului au propus să simplifice regimul de vize pentru cetățenii din 19 țări ale lumii.

 

Din ianuarie pînă în septembrie 2015 în Vietnam s-au odihnit mai mult de 5,6 milioane de vizitatori străini, ceea ce e cu 5,9% mai puțin, decît în aceeași perioadă a anului trecut. Scăderea fluxului turiștilor, sosiți din străinătate, a alarmat autoritățile vietnameze din domeniul turismului, care au venit cu propunerea de a simplifica regimul de vize pentru a schimba situația. Vietnamul le-a permis intrarea fără vize cetățenilor din șapte țări: Japonia, Coreea de Sud, Norvegia, Finlanda, Danemarca, Suedia și Rusia, precum și din cele nouă țări membre ale ASEAN(Asociația Națiunilor din Asia de Sud-Est).

 

Începînd din data de 1 iulie deținătorii pașapoartelor Marii Britanii, Franței, Germaniei, Spaniei și Italiei au primit posibilitatea intrării fără vize în țară pentru o perioadă de pînă la 15 zile. De atunci și cetățenii Republicii Belarus pot intra Vietnam fără formalitățile legate de viză, permisiunea va fi valabilă pînă în anul 2020.

 

Administrația Națională de Turism a Vietnamului a anunțat că planifică simplificarea regimului de vize pentru cetățenii din alte 19 țări, lista exactă însă nu este încă cunoscută.

 

Era preconizat ca din 15 noiembrie să intre în vigoare o nouă regulă de intrare fără vize în țară pentru cetățenii străini – soții și soțiile cetățenilor vietnamezi care locuiesc în străinătate.

 

Vă reamintim că lista statelor în care cetățenii Republicii Moldova vor putea vor putea călători fără vize, poate fi găsită aici.

Publică un comentariu nou

CAPTCHA
Vă rugăm să răspundeţi la întrebare pentru a evita SPAM-ul
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.