VIZĂ UNICĂ PENTRU CĂLĂTORIA ÎN EMIRATELE ARABE UNITE, ARABIA SAUDITĂ, KUWEIT, BAHRAIN, OMAN ȘI QATAR.

13.09.2013
Foto: eng.obozrevatel.com

De la mijlocul anului viitor, șase țări din Golful Persic vor elibera o viză unică. Documentul va avea un statul similar cu viza europeană Schengen, le va permite străinilor să călătorească prin regiune, relateaza ziarul kuweitian Al Rai. Vorbim despre planurile Emiratelor Arabe Unite, Arabiei Saudite, Kuweitului, Bahrainului, Omanului și Qatarului de a elibera o viză unică străinilor.

 

Viza de intrare unică va fi eliberată pentru o perioadă de o lună, vizele cu intrări multiple vor fi valabile pînă la un an. "Se planifică introducerea unei vize unice pentru turişti asemenea vizei Schengen europene", - menţionează sursa publicației.

 

Condiția principală pentru obținerea vizei ‒ dispunerea de mijloace băneşti suficiene. "În prezent se rezolvă unele probleme tehnice, vom putea începe eliberarea unei vize unice la mijlocul anului 2014," - subliniază sursa.

 

Totodată, viza unică nu va înlocui vizele naționale, care sînt emise de fiecare ţară-membră a acordului. Reamintim că cetățenii unor țări, inclusiv a 26 de țări din zona Schengen, SUA, Marea Britanie, Japonia și altele nu au nevoie de viză pentru a intra în Emiratele Arabe Unite, Qatar, Oman si Bahrain. Arabia Saudită și Kuweitul mai înaintează o asemenea condiție pentru intrarea în țara lor.

 

Nu se ştie încă dacă cetățenii Republicii Moldova vor putea beneficia şi ei de noul tip de viză.

 

Informații suplimentare cu privire la regimul de vize între Republica Moldova și Emiratele Arabe Unite, Arabia Saudită, Kuweit, Bahrain, Oman și Qatar puteţi găsi la adresa: http://www.viza.md.

 

Sursa: Visa4.ru

Publică un comentariu nou

CAPTCHA
Vă rugăm să răspundeţi la întrebare pentru a evita SPAM-ul
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.