VIZA ELECTRONICĂ AR PUTEA FI O MĂSURĂ ESENȚIALĂ ÎN PROMOVAREA TURISMULUI ÎN ȚARĂ

25.07.2013
Foto: rivostour.com

Organizația Mondială a Turismului ONU (UNWTO) a remarcat introducerea de către Azerbaidjan a unui nou sistem electronic de vize, care simplifică formalitățile de intrare în ţară. Experții consideră că acest lucru va aduce în țară mai mulți turiști străini.

 

Regimul vizelor electronice, introdus prin decretul Președintelui Republicii Azerbaidjan, Ilham Aliev, care funcționează din luna martie a acestui an, are ca scop facilitarea procedurilor de acordare a vizelor pentru cetățenii străini care vin în țară. Această măsură conduce la simplificarea formalităților și are ca scop reducerea costului vizelor și durata perfectării lor.

 

"Decizia Azerbaidjanului vorbeşte despre recunoașterea faptului, că facilitarea regimului de vize ar putea fi o măsură esențială în promovarea turismului în țară. Acest sistem nou încurajează călătoriile în Azerbaidjan și va duce la dezvoltarea în continuare a sectorului turistic al țării, creșterea fluxului turismului internațional", ‒ a declarat secretarul general UNWTO, Taleb Rifai.

 

În prezent, autorizația de eliberare a vizelor electronice turiștilor internaționali au obţinut-o 25 de operatori turistici, care activează în țară și sînt luate măsuri pentru mărirea numărului acestora. Introducerea acestui sistem va necesita modificări corespunzătoare în activitatea punctelor de control de frontieră de la Aeroportul Internațional „Heydar Aliyev” pentru facilitarea intrării turiștilor străini în Azerbaidjan.

 

Reamintim că cetăţeniilor Republicii Moldova li se permite intrarea fără viză în ţară, pe un termen de cel mult 90 de zile, în decurs de şase luni de la data primei zile a intrării.

 

Sursa: viza.md

Publică un comentariu nou

CAPTCHA
Vă rugăm să răspundeţi la întrebare pentru a evita SPAM-ul
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.