VIZA SCHENGEN NU GARANTEAZĂ INTRAREA PE TERITORIUL SCHENGEN

17.06.2013
Foto: from-ua.com

Portalul Viza.md reamintește utilizatorilor săi căre au o viză Schengen valabilă cu multiple întrări sau cu o singură intrare, că posedarea vizei nu garantează intrarea pe teritoriul Schengen.  Decizia privind intrarea este luată de fiecare dată de către Poliția de Frontieră.

 

Viza reprezintă doar un permis preliminar de intrare, care nu autorizează în mod automat intrarea în ţară a posesorului său. Călătorului ar putea să i se ceară să prezinte dovezile condiţiilor de intrare şi şedere pe teritoriul Schengen, rezervarea de la hotel, biletele la tren și alte documente, care vor dovedi în mod concludent, destinația finală a călătorului. Dacă el nu le poate prezenta, ar putea fi întors de la hotar.

 

În cazul plecării din Republica Moldova pe cale terestră, astfel de documente  se solicită adesea de către autoritățile de frontieră ale Ungariei, Bulgariei și României. Spre exemplu, dacă plecați într-un stat Schengen, pe calea aerului, de exemplu în Germania, trebuie să țineți cont de următoarele:

 

Trebuie să aveți un pașaport valabil cu semnătura obligatorie a titularului. Intrarea pe teritoriul Germaniei este posibilă cu viza de şedere temporară de o singura intrare, eliberată numai de către Ambasada Germaniei. Persoanele cu viza pentru o singură intrare, eliberată de ambasadele altor țări din spaţiul Schengen nu sînt valabile pe teritoriul Germaniei și persoanele în cauză pot fi deportate.

 

Este recomandabil ca în cazul în care persoana are o viză multiplă, prima intrare trebuie să fie făcută în țara, care a eliberat viza. După aceasta persoanele cu vize multiple pot intra pe teritoriul oricărui stat din spațiul Schengen.

 

Pentru acei călători, care ajungînd în statul de destinație pe calea aerului și schimbă mijlocul de transport pentru a ajunge la destinație (spre exemplu, din Germania pentru a ajunge cu trenul pînă în Austria sau Elveția) este suficient să prezinte Serviciului de frontieră rezervarea de la hotel, biletele la tren și alte documente, care vor dovedi în mod concludent, că destinația lor finală este anume țara, care a eliberat viza.

 

Condițiile descrise mai sus sînt recomandabile pentru toate statele membre ale Acordului Schengen.

Sursa: Viza.md

Publică un comentariu nou

CAPTCHA
Vă rugăm să răspundeţi la întrebare pentru a evita SPAM-ul
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.