«NEW YORK TIMES» A NUMIT CAPITALA UCRAINEI CEL MAI FRUMOS ORAŞ EUROPEAN

07.07.2012
Foto: vreaubileteavion.ro

În paginile celui mai cunoscut şi influent ziar american «New York Times» a apărut un amplu articol , dedicat capitalei ucrainene. Kievul este numit unul dintre cele mai frumoase oraşe europene, capabil să ocupe unul din locurile de frunte, reieşind din mai mulţi factori.


Ziarul a publicat un veritabil panegiric oraşului Kiev şi locuitorilor lui. Articolul menţionează, că „după 70 de ani de dominaţie sovietică Kievul s-a transformat în unul dintre cele mai frumoase şi active oraşe europene ale sec.XXI”. Jurnalistul Finn Olaf Jones descrie viu impresiile, pe care i le-a lăsat capitala Ucrainei.


«Oraşul pare încondeiat, ca un ou de paşti: casele zugrăvite în culori aprinse, pe dealurile de lîngă Nipru – băile aurite (bisericeşti). Locuitorii Kievului sunt energici, cu un bun simţ al umorului şi o dorinţă nemărginită de distracţii », - scrie acesta.

 

Din spusele americanului, la sfîrşit de săptămînă, Kievul contemporan devine o atracţie pentru lumea bună din Europa, care împle cluburile de noapte şi barurile deschise non-stop.


Un întreg compartiment este dedicat plajelor pe Nipru, comparate cu renumitele plaje de pe Mississippi, şi frumuseţea insulei Trukhanova.


Sursa: kreschatic.kiev.ua
 

Publică un comentariu nou

CAPTCHA
Vă rugăm să răspundeţi la întrebare pentru a evita SPAM-ul
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.