ÎN EUROPA FACE PRĂPĂD UN CICLON DEVASTATOR

06.01.2012
Foto: 1tv.ru

Ţările nordice sînt cuprinse de un dezastru natural. Pentru Danemarca, aceasta este cea mai puternică furtună din ultimii şapte ani. Vîntul suflă cu viteza de pînă la 40 de metri pe secundă. Rafalele de vînt au spulberat acoperişul unei fabrici. A fost suspendată circulaţia feriboturilor.

 

O asemenea situaţie se poate vedea în Suedia. Acolo viteza vîntului ajungea la 100 de mile pe oră. Uraganul a deteriorat zeci de clădiri. Fără lumină au rămas zeci de mii de case. Copacii căzuţi au blocat traficul rutier. Au apărut probleme şi pe calea ferată. Serviciile de urgenţă lucrează în prezent în modul de urgenţă.

 

În Marea Baltică, din cauza vîntului furtunos se ridică valuri la patru metri. Cel mai mult a fost afectat oraşul Pärnu de pe litoral. În largul mării s-a declanşat o furtună puternică, ceea ce a dus la inundarea mai multor cartiere. Cel puţin patru mii de oameni au rămas fără energie electrică.

 

Iar Marea Britanie, în care, la începutul săptămînii curente, dezastrul a răpit deja vieţile a cîtorva persoane, se pregăteşte la o altă lovitură. Vîntul extrem de puternic şi ploile abundente se vor întoarce acolo astăzi şi, conform prognozelor meteo, se vor menţine pînă la finele săptămînii.

 

În Belgia, ploi torenţiale erau însoţite de rafale. În urma uraganului, au fost traumatizaţi patru persoane, inclusiv un băiat de şapte ani. Cîteva clădiri au fost grav afectate, iar locuitorii acestora au fost evacuaţi.

 

O avertizare meteo de furtună a fost anunţată în Ţările de Jos. În doar cîteva ore, nivelul apei din rîuri a atins punctul critic. Serviciile de urgenţă au intensificat regimul de lucru.


Sursa: noi.md

Publică un comentariu nou

CAPTCHA
Vă rugăm să răspundeţi la întrebare pentru a evita SPAM-ul
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.