AFLAŢI MAI MULTE DESPRE VIZA AMERICANĂ VALABILĂ 10 ANI

08.07.2013
Foto:www.fanpop.com

Există mulți cetățeni ai Republicii Moldova care au viză turistică pentru SUA pe termen de 10 ani. Unii din ei au obținut o astfel de viză chiar de la prima solicitare.

 

Dacă vi s-a eliberat o viză cu intrări multiple în Statele Unite valabilă zece ani trebuie să ştiţi că perioada valabilității acestei vize vă permite să călătoriți pînă la punctul de intrare în Statele Unite și să solicitați permisiune de intrare în State de la inspectorul de imigrare.

 

Inspectorul de imigrare de la punctul de intrare în SUA va determina perioada maximă de ședere, de obicei 6 luni. O viză cu intrări multiple valabilă zece ani nu vă permite să stați în Statele Unite timp de zece ani. Este responsabilitatea fiecăruia de a menține statutul legal în Statele Unite. Este necesar ca fiecare să se asigure că nu depășește termenul de ședere în SUA, astfel evitînd problemele care pot apărea cînd veți depune alte cereri de viză.

 

În cazul cînd aveți o viză valabilă într-un paşaport cu termen de valabilitate expirat este necesar ca la plecarea în călătorie în SUA, să luaţi paşaportul vechi cu viză valabilă, împreună cu paşaportul nou. Dacă nu mai deţineţi paşaportul vechi cu viză valabilă, atunci este necesar să solicitaţi o nouă viză.  Reamintim că pentru intrarea pe teritoriul SUA, aveţi nevoie de un paşaport valabil şi de o viză valabilă, însă acestea nu este obligatoriu să se afle într-un singur document.

 

Pe parcursul anului 2012, Ambasada SUA la Chișinău a înregistrat în total 12 129 de solicitări de vize (cifra include toate categoriile de vize) dintre care 7936 au constituit vize eliberate și 4 193 refuzuri.

Sursa: Viza.md

Publică un comentariu nou

CAPTCHA
Vă rugăm să răspundeţi la întrebare pentru a evita SPAM-ul
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.