BIG BEN VA FI DAT ÎN CHIRIE

05.11.2012
Foto: romanialibera.ro

Unul dintre principalele simboluri ale Londrei şi Marii Britanii – Turnul Big Ben, recent redenumit în ”Turnul Elizabeth”, va fi dat în chirie. Autorităţile au decis că conţinutul obiectului este prea costisitor pentru contribuabili, de aceea s-a decis ca încăperile din interiorul turnului să fie propuse regizorilor, care demult şi-au exprimat disponibilitatea de a plăti pentru accesul la această platformă unică, informează Euromag.


Experții de la Ministerul Finanţelor estimează că darea în arendă a interiorului turnului pentru regizori poate nu doar să recupereze costurile, dar chiar să aducă profit. Conform planurilor acestora, într-un an, Big Ben va aduce aproximativ 3,5 milioane de euro, menționează Daily Mail.


Ideea a venit după ce nu demult s-a propus să fie colectați bani de la vizitatorii care doresc să urce în turn. Însă această propunere a fost respinsă.


Big Ben, astăzi, se află într-o stare precară. Potrivit experţilor, pentru reconstrucţia clădirii şi consolidarea băncilor este nevoie de cel puţin 1,2 miliarde de euro.


După redenumire, turnul a primit de fapt imunitate împotriva vînzării.

 

Sursa: Viza.md
 

Publică un comentariu nou

CAPTCHA
Vă rugăm să răspundeţi la întrebare pentru a evita SPAM-ul
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.