CELE MAI FRUMOASE CASTELE DIN GERMANIA

O călătorie turistică în Germania nu trebuie să treacă fără a vizita castelele de prin partea locului, extrem de maiestoase şi bine păstrate. Acestea se află în număr foarte mare în întreaga ţară şi multe dintre edificii merită toată atenţia, vom examina însă doar 10 dintre ele, cele mai frumoase şi mai celebre. Aceste edificii selectate reprezintă adevărate perle în “colierul” de castele ale Germaniei.

 

1. Burg Eltz s-a aciuat confortabil în lunca rîului Mosel, în apropiere de Koblentz. Acest castel medieval, construit, potrivit estimărilor, în secolul 12, nu a fost niciodată cucerit sau jefuit. Mai bine de 800 de ani, monumentul de arhitectură se află în proprietatea familiei Eltz, care au grijă să îl păstreze intact. Între anii 1845-1888, aici s-au desfăşurat lucrări de restaurare substanţiale, pentru care s-a cheltuit, aproximativ, echivalentul a 8 milioane de euro. Un interes deosebit pentru turişti prezintă tezaurul castelului, care numără peste 500 de exponate diverse, datate cu diverse epoci, în intervalul sec. XII-XIX.

 

 

2. Neuschwanstein (Sсhloss Neuschwanstein) este recunoscut ca fiind cel mai frumos castel nu doar din Germania, ci şi din întreaga lume. Acest miraculos edificiu de basm este amplasat în inima Bavariei. Neuschwanstein a fost construit de Ludwig II în cel mai frumos loc posibil. Monumentul de arhitectură este deschis pentru vizitatori din 1886. Anume Neuschwanstein a servit drept prototip pentru Castelul Frumoasei Adormite din Disneylandul din Paris.

 

 

3. Hohenschwangau este situat în Bavaria, la o distanţă de cîteva sute de metri de castelul de poveste Neuschwanstein. A fost înălţat pe ruinele străvechii cetăţi Swanton. Actualul aspect, castelul Hohenschwangau l-a dobîndit în 1837. Anual, obiectivul este vizitat de circa 300 de mii de turişti din întreaga lume. Printre

celebrele obiecte prezente aici se numără şi pianul marelui compozitor Richard Wagner.

 

 

4. Hohenzollern (Burg Hohenzollern) – castelul din nori. Castelul, care parcă planează pe vîrful muntelui cu acelaşi nume, a servit drept reşedinţă oficială a conducătorilor din dinastia Hohenzollern, care s-au menţinut la putere pînă la sfîrşitul Primului Război Mondial. Castelul Hohenzollern este unul dintre cele mai vizitate obiective turistice din Germania. Turiştii pot intra în încăperile interioare, bogat decorate ale edificiului, proiectat asemănător cu cetăţile cavalereşti din Evul Mediu.

 

 

5. Löwenburg (Schloss Löwenburg) – Castelul Leului. Este unic prin faptul că a fost proiectat în secolul XVII, urmînd să aibă aspectul unor ruine romantice medievale. Löwenburg este primul edificiu neogotic din Germania. În timpul celui de al Doilea Război Mondial castelul a fost serios avariat şi ulterior reconstruit. Situat în apropierea oraşului Kassel, actualmente, monumentul atrage un mare număr de turişti. Alături de vechiul castel se află o sală de arme, unde se poate familiariza cu armele şi echipamentul militar din secolele XV-XVI.

 

 

6. Johannisburg (Schloss Johannisburg) este situat în oraşul Aschaffenburg, pe malul rîului Main. Somptuos şi fermecător, acest edificiu se remarcă prin simplitatea liniilor şi corectitudinea proporţiilor. Deşi a fost înălţată în epoca Renaşterii, construcţia are totuşi un aspect sobru, înviorat de vîrfurile din partea centrală a acoperişurilor, precum şi de turnurile marginale şi donjoane. Din 1803 a servit drept reşedinţă de ţară a arhiepiscopilor de Mein. În timpul celui de al Doilea Război Mondial, edificiul a fost puternic avariat şi supus lucrărilor de restaurare.

 

 

7. Meersburg (Alte Burg Meersburg), amplasat într-un loc pitoresc de pe malul lacului Baden, la Baden-Wurttemberg, acesta reprezintă goticul tardiv şi barocul. Este cea mai veche cetate locuită din întreaga Germanie. Aceasta cuprinde peste 30 de încăperi, adaptate pentru o viaţă confortabilă: o sală de mese, dormitor, sală de recepţii, bucătărie veche, etc.

 

 

8. Stolzenfels pe Rin (Schloss Stolzenfels) – castel străvechi, inclus în Lista Patrimoniului Mondial UNESCO. A fost construit între anii 1242-1259. Stolzenfels pe Rin a fost aproape complet distrus în 1689, rămînînd în ruine o perioadă de aproape 150 de ani. Restaurarea castelului a fost organizată de Friedrich Wilhelm al Prusiei, care l-a transformat în propria reşedinţă. Pentru ultima restaurare, din zilele noastre, au fost alocate 16 mil. euro.

 

 

9.Marksburg este situat în vîrful unei coline în cursul superior al rîului Rin, în apropierea oraşului Braubach. Castelul a fost construit pe locul unui turn de veghe

al francilor, care data din sec. X. Marksburg a fost singura cetate de pe Rin, care a rezistat invaziei francilor din sec. XII. Construcţiile adiţionale, înălţate în sec. XVII-XVIII nu înrăutăţesc aspectul acestui castel medieval. În 2002, castelul Marksburg face parte din Patrimoniul Mondial UNESCO.

 

 

10. Königstein (Festung Königstein) – o cetate solidă din suburbia oraşului Dresden. Grandioasa construcţie a fost edificată pe vîrf de stîncă, pe o suprafaţă de 9,5 ha. Cetatea a fost fondată în sec. XI, la moment fiind considerată cea mai solidă din întreaga Europă. În timpul celui de al Doilea Război Mondial, în subsolurile castelului au fost adăpostite capodopere ale artei universale, din galeria din Dresden. Turiştii au acces liber în castel, pot vizita armele de artilerie, temniţele şi ravelinul.

 

 

Pînă în zilele noastre, castelurile Germaniei continuă să ne frapeze prin grandoarea şi frumuseţea lor. Fiecare dintre ansamblurile arhitectural-istorice de aici reprezintă o minunată legendă, care merită a fi cunoscută.

 

Sursa: basetop. ru

Anonymous
viza.md is my no.1

viza.md is my favorite, bookmarked

Best pay per download sites 2013
Pay per download website
Make money per download

3 Mar 2013- 07:14 după amiază

Publică un comentariu nou

CAPTCHA
Vă rugăm să răspundeţi la întrebare pentru a evita SPAM-ul
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.