CUM POATE FI VACANŢA ÎMPREUNĂ CU COPILUL INTERESANTĂ ȘI DELOC OBOSITOARE

29.05.2014
Foto: greenloons.com

Astăzi, printre turişti, de cea mai mare popularitate se bucură hotelurile de tip familial, care sînt specializate, în general, pentru vacanțele familiilor. Destul de des, acest tip de hoteluri sînt situate în zone verzi și se află la o distanță suficientă față de marile orașe. În astfel de hoteluri odihna va însemna pace și confort. Urmînd aceste sfaturi simple, odihna cu copilul va fi interesantă și deloc obositoare sau dificilă.

              

De exemplu, în Europa, este foarte bine dezvoltată odihna pentru copii. Copiii sînt iubiţi și răsfăţaţi aici. În orice muzeu sau galerie puteți lăsa cărucioarele şi bicicletele pentru copii (și asta absolut gratuit). Ce să mai vorbim despre hotele! Aproape în toate hotelele puteţi închiria un fotoliu pentru copii pentru mașină sau același cărucior sau sling. În acest caz va putea să se odihnească nu numai copilul, ci şi tînără mamă.

 

Nu ştiu de ce am fost obișnuiţi încă de pe timpuri, că dacă mergem la odihnă cu copilul, atunci el se va odihni, iar părinții ‒ nu. Că acest tip de vacanţă va fi aceea după care va fi nevoie de încă un sejur de odihnă. Între timp să-ţi petreci vacanţa cu bebeluşul este posibil.Şi încă una, de care vă veţi aminti ca fiind plină de seninătate și calm.

 

Cel dintîi avantaj al unei astfel de excursii este economia prin intermediul beneficierii de reduceri. Însă odată ce mergeţi în vacanţă cu copii, trebuie să țineţi cont de faptul că nu toate țările europene oferă reduceri pentru astfel de sejururi. În asemenea țări precum Grecia, Turcia ș.a. copilul dvs. se va putea odihni aproape gratuit. În unele hoteluri reducerile sînt valabile pentru copiii de pînă la 16 ani. De asemenea, ar trebui să luaţi în consideraţie durata deplasării spre destinaţie (a zborului etc.). Căci pentru copii mici călătoriile de lungă durată nu sînt de dorit. În astfel de cazuri trebuie să vă îndreptaţi atenţia asupra țărilor, care sînt situate relativ aproape. Printre acestea se vor număra: Bulgaria, România, Turcia, Ungaria, Republica Cehă, Polonia sau Ucraina.

 

Însă înafară de durata zborului, trebuie să fiţi conștienți, de asemenea, de perioada de aclimatizare. Plecînd pentru prima oară cu copilul cu avionul, este destul de dificil să prevedeţi reacţia organismului. Aşa încît vă recomandăm să vizitați medicul ca să vă consulte în privinţa administrării vitaminelor. În afară de aceasta, merită să alegeţi țările clima cărora va fi aproape similară cu clima locului dvs. de trai. Cu un copil mic nu este recomandabil să vizitaţi țările cu un climat foarte cald, mai ales să plecaţi pe timpul iernii. Astfel de schimbări de climă puțin probabil că vor fi benefice, ba chiar pot influenţa rău starea sănătăţii.

 

Ajungînd în stațiune, trebui să respectaţi măsura în ce priveşte băile de soare. În cazul în care scopul vizitei nu este numai unul turistic, ci, de asemenea, şi curativ, ar trebui să solicitaţi consultul unui medic pediatru care vă va putea indica cea mai potrivită cură. Trebuie să luaţi aminte, cănu toate stațiunile pot oferi un program curativ de calitate, de aceea manifestaţi un plus de curiozitate în dialogul cu operatorii turistici, prietenii care au călătorit mult, căci acest lucru nu va fi niciodată în plus.

 

De asemenea, vă amintim, că minorii au dreptul să părăsească Republica Moldova, precum și să intre pe teritoriul ţării numai însoțiţi de unul dintre părinți, reprezentantul lor legal sau de o persoană care-i însoţeşte, la cererea reprezentantului legal, ceea ce  trebuie să fie confirmat notarial.

Sursa: Viza.md

Publică un comentariu nou

CAPTCHA
Vă rugăm să răspundeţi la întrebare pentru a evita SPAM-ul
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.