DRAGOSTEA PLUTESTE PRIN AER. VEZI CUM ESTE SĂRBĂTORITĂ ZIUA ÎNDRAGOSTIŢILOR ÎN LUME

14.02.2012
Foto: carpinet.net

Dragostea plutește prin aer. Asta pot simți astăzi, 14 februarie, toți ce iubesc și sunt îndrăgostiți. Astăzi tot mapamondul îl serbează pe Sfîntul Valentin sau Ziua Îndrăgostiților.


În această zi, îndrăgostiții își spun pentru încă o dată “te iubesc” și își dăruiec flori și fel de fel de cadouri.


În Danemarca și Norvegia 14 februarie este cunoscut ca Valentinsdag. Nu este sărbătorit pe o scară largă, dar mulți oameni își fac timp pentru a îl petrece într-un mod romantic cu partenerul de viață.

 

În Suedia este numită Ziua tuturor inimilor și a fost concepută în 1960 de către industria florarilor în scopuri comerciale și datorită influenței culturii americane.


În Slovenia un proverb spune că Sfîntul Valentin aduce cheile rădăcinilor, așa că pe 14 februarie plantele și florile încep să crească.


În România, sărbătoarea tradițională pentru iubiți este Dragobete care este sărbătorită pe 24 februarie. Este numit după un personaj din folclorul românesc care se presupune că ar fi fiul Babei Dochia.

 

În Turcia, Valentine's Day este numit Sfîntul Gregor care se traduce ca Ziua Inimilor Dragi/Dulci.


Datorită unui efort de marketing concentrat, Valentine's Day a aparut și în Japonia, și Coreea ca o zi în care mai mult femeile și mai puțin bărbații dăruiesc bomboane, ciocolate și flori.


Ziua Îndrăgostiților este interzisă în Arabia Saudită. Poliția arabă verifică magazinele pentru a se asigura că nu vînd trandafiri roșii sau orice alte obiecte similare.


În China, tinerii indrăgostiți își leagă destinele pentru totdeauna. Aceștia consideră ca Valentine's Day este ziua perfectă pentru a se căsători.


Sursa: tv7.md

 


 

Publică un comentariu nou

CAPTCHA
Vă rugăm să răspundeţi la întrebare pentru a evita SPAM-ul
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.