FMI PREGĂTEŞTE 600 DE MILIARDE DE EURO PENTRU SALVAREA ITALIEI

28.11.2011

Italia se află pe marginea prăpastiei, iar FMI pregăteşte un pachet de ajutor financiar care ar permite noului guvern să implementeze măsurile anticriză, scrie La Stampa.

 

FMI ar putea acorda un ajutor financiar în valoare de 600 de miliarde de euro Italiei, care se confruntă de mai multe zile cu creşterea costurilor de creditare pînă la niveluri record, a anunţat duminică publicaţia La Stampa.

 

Susţinerea FMI ar acorda guvernului condus de Mario Monti un răgaz de 12-18 luni, necesar pentru implementarea măsurilor de contracarare a crizei, fără ca Roma să fie nevoită să apeleze la pieţe pentru a refinanţa datoria actuală a ţării.

 

Statul italian ar plăti o dobîndă de 4-5% pentru împrumutul acordat de FMI, potrivit La Stampa.

 

Datoria de stat a Italiei este de circa 1 900 de miliarde de euro, iar ţara a avut în ultimii ani o creştere economică anemică. Noul guvern trebuie să implementeze urgent măsuri de austeritate şi reforme structurale care ar avea rolul de a creşte competitivitatea economiei.

 

Cel mai mare împrumut FMI în derulare, condiţionat printr-un acord stand-by, este cel acordat Greciei, de 30 de miliarde de euro.


Sursa: realitatea.net

Publică un comentariu nou

CAPTCHA
Vă rugăm să răspundeţi la întrebare pentru a evita SPAM-ul
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.