MAREA BRITANIE: 5 HOTELURI LONDONEZE, PE CARE OBLIGATOR TREBUIE SĂ LE VIZITEZI

Foto: bahighlife.com

Londra abundă de hoteluri luxoase, care pot fi clasificate nu doar în funcţie de „stele”, dar şi conform unor categorii convenţionale, de la „monument de arhitectură” la hotelul cu cel mai bun bar sau restaurant. Specialiştii de la The Guardian vă sugerează să vizitaţi 5 hoteluri londoneze, nu neapărat pentru a mînea, important e să vedeţi şi să „gustaţi” din toate serviciile oferite. Vizita va fi devastatoare pentru buzunar, dar impresiile se vor memoriza pentru tot restul vieţii.

 

Cea mai bună bucătărie: hotel St John, West End
Hotelul-boutique s-a deschis anul trecut, aici te poţi caza, dar chiar şi fără aceasta , merită să vizitezi restaurantul. Hotelul dispune de un restaurant, care îi va satisface chiar şi pe cei mai capricioşi gurmanzi, mai este şi St Jhons Bakery – brutăria, unde poţi găsi produse de patiserie proaspete, ciocolată şi alte bunătăţi. Adresa : 1 Leicester Street, WC2, 020-3301 8020, stjohnhotellondon.com. Prînzul: două feluri, £17.50

 

Cea mai bună privelişte: hotel Boundary, Shoreditch
De pe acoperişul hotelului-boutigue se deschide o privelişte uimitor de frumoasă asupra capitalei. Pentru a admira panorama Londrei, vizitatorii pot sta în minunata livadă de măslini, ori şedea confortabil lângă un foc deschis. Pe acoperiş găsiţi un bar şi un grătar, oaspeţii sunt răsfăţaţi cu mîncăruri din carne şi fructe de mare. Adresa: 2-4 Boundary Street, E2, 020-7729 1051, theboundary.co.uk. Intrarea de pe Redchurch Street, program – toată ziua, pînă la miezul nopţii.

 

Cea mai bună dispoziţie şi odihnă: K West Hotel & Spa, Shepherd's Bush
În a.2011, hotelul a fost recunoscut ca cel mai bun, în Marea Britanie, la categoria «World Luxury Spa awards». La K West Hotel & Spa oaspeţii se pot relaxa şi odihni, pot beneficia de sala sportivă, hidro-piscină, saună, tratamente de relaxare, masaj, etc. Adresa: Richmond Way, W14, 020-8008 6600, k-west.co.uk.

 

Cele mai bune cocktailuri: The Zetter Townhouse, Clerkenwell
Micul hotel Zetter are doar 13 numere, însă e renumit pentru cocktailurile sale. Barul cu un interior neobişnuit şi cocktailuri, care îmbină băuturile original, este renumit în întreaga Londră. Adresa: St John's Square, 86-88 Clerkenwell Road, EC1, 020-7324 4444, thezettertownhouse.com. Open Sun-Wed till midnight, Thurs-Sat till 1am

 

Cel mai bun local pentru ceaiul de la prînz: Browns Hotel, Mayfair
Să ajungi la Londra şi să nu serveşti un ceai englezesc tradiţional, conform unor tradiţii seculare, este imposibil. În a.2009, hotelul «Browns» a fost înalt apreciat de către specialiştii din breasla ceaiului «Tea Guild». În hotel, camera engleză pentru ceai este unul din localurile cele mai bune, unde ceaiul este servit ziua. Oaspeţilor le sunt oferite 17 specii de ceai şi nenumărate prăjituri, torturi, produce de patiserie. Adresa: Albemarle Street, W1, 020-7493 6020, brownshotel.com.


Sursa: turizm.ru
 

Publică un comentariu nou

CAPTCHA
Vă rugăm să răspundeţi la întrebare pentru a evita SPAM-ul
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.